Gitte Artby fra Hotel Gilleleje Strand er blandt dem, der har svært ved at finde personale.

Gitte Artby fra Hotel Gilleleje Strand er blandt dem, der har svært ved at finde personale.

Skriger efter arbejdskraft: 'Vi fik ikke én eneste ansøgning'

Af
Jeppe Helkov

Flere virksomheder i Gribskov skriger nærmest efter arbejdskraft. Antallet af arbejdsløse i området er nu på et så lavt niveau, at det kan tage måneder at finde en ny medarbejder.

Det fortælle Gitte Artby, indehaver af Hotel Gilleleje Strand. Hun har igennem flere måneder søgt en ny kok, men endnu har ingen bidt på krogen

"Vi mangler i høj grad en kok og har gjort det længe. Vi søger højt og lavt. Vi har haft jobopslag på Facebook og på Jobindex, og første gang fandt vi også en ny, men den her gang har opslaget på Jobindex ikke givet en eneste ansøgning. Ikke én," siger hun.

Svære end tidligere

Samme melding kommer fra Jack Juul, ejer af Restaurant Gilleleje Havn, der blandt andet også producerer de populære rugbrødschips.

"Vi kæmper med at finde personale. Det gør vi. Det er bare faglærte og ufaglærte. Det er langt svære at finde folk i dag, end det har været tidligere," siger han.

På Hotel Gilleleje Strand har manglen på arbejdskraft ifølge Gitte Artby endnu ikke haft de store konsekvenser, men hun frygter, at det snart kan få det.

"Der er altid en kok på arbejde. Men nogle gange ville vi gerne have to. Men det hele kan blive udfordret af, at ferierne kommer nu, og vores elever skal måske på skole. Vi har heldigvis ikke været i en situation, hvor det er gået ud over kvaliteten endnu. Men det kan meget komme, når ferien rammer hen over efterår og vinter, hvis ikke vi finder en ny kok."

Ligger for langt væk

Jack Juul har et bud på, hvorfor det er ekstra svært at skaffe arbejdskraft i Gribskov:

"Jeg tror, det er en kombination af, at vi både ligger tæt på København - men også lidt langt fra. Det betyder, at København suger de faglærte kokke og tjenere. Men de kokke, der er i København, synes, der er for langt til Gilleleje. Så vi har kun vores egen andedam heroppe at fiske i," siger Jack Juul, der også er enig med Per Thye Rasmussen i, at de arbejdsløse ufaglærte er svære at få i arbejde.

"Vi bruger jobcentrene meget for at finde ufaglærte. Det er til opvask, bagning og ting på bageriet. Men man kan godt se, det er lidt op ad bakke med dem, der kommer herud. For hver 10 vi kører igennem, er der måske én, der virkelig viser potentiale," siger han.

Publiceret 15 August 2018 09:00

Kulturskole vil starte fællessang

arrangement "Har du lyst til at være med til at skabe en tradition for fællessang og fællesskab om sang og musik på Helsinge Bibliotek?" Sådan lyder invitationen fra Kulturskolen Gribskov til et startmøde på Helsinge Bibliotek onsdag 27. november kl. 17.

Alle er velkomne, uanset om man er vant til at synge, kun synger under bruseren, kan spille klaver, eller bare nyder sangen, når den synges sammen med andre. Biblioteket sørger for kaffe og kage.

I forbindelse med fællessang til Spil Dansk ugen 30. oktober med borgmester Anders Gerner, sagde flere af de fremmødte, at det gav gåsehud at synge sammen. Og det har nu inspireret til at skabe en tradition for meget mere fællessang og forhåbentlig 'gåsehudsoplevelser' på Helsinge Bibliotek.

Ambitionen er, at det første arrangement bliver at synge julen ind en gang i løbet af december.

Har man spørgsmål inden mødet, kan man kontakte afdelingsleder Susse Manthey Olsen på mail ssoer@gribskov.dk.

jesl