REMA1000 på Sandet bliver ikke til noget. Enigt udvalg afviste for nylig. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

REMA1000 på Sandet bliver ikke til noget. Enigt udvalg afviste for nylig. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

REMA-direktør afvist: Det er en streg i regningen

Enigt udvalg afviser REMA1000-butik på Sandet

Af
Jens Berg Thomsen

Der kommer ikke en REMA1000-butik på Ramløse Sand. Forleden afviste et enigt udvalg den tredje ansøgning om et projekt med at bygge en butik på hjørnet af Frederiksværksvej og Klitrosevej.

"Det her var en streg i regningen. Det havde vi ikke regnet med.," siger administrerende direktør i REMA Etablering A/S Jan K. Poulsen til Ugeposten.

"Vi er skuffede over, at noget, vi har brugt meget energi på og også har hørt positive tilsagn fra kommunen om, nu ikke bliver til noget alligevel," siger han.

Formand for by-, miljø- og udviklingsuvalget Pernille Søndergaard (NG) siger:

"Vi har valgt at lytte til de borgere, der har sagt klart nej til en REMA-butik på Sandet. Derudover har vi et mål om at optimere vores bymidter så meget som muligt, og der mener vi ikke, at en dagligvarebutik ude på Sandet hører hjemme," siger hun.

REMA's tredje tilpasning af projketet indeholdt også en sandwichbar i modsætning til tidligere. Derudover var et samarbejde med Restaurant Tinggården ikke længere en del af ansøgningen til butiksprojektet. REMA Etablering havde ifølge forvaltningens indstilling til udvalget "(ændret) projketet, så støjafskærmning mod vest og nord nu er en jordvold mod førhen en støjskærm, og selve arkitekturen på dagligvarebutikken tænkes udformet, så den i højere grad indpasser sig de grønne omgivelser."

"Det er det første forslag, jeg ser, for jeg har ikke tidligere været i politik. Men man kan sige, at når borgerne ikke ønsker en butik i området, og vi ønsker at optimere bymidterne i Gribskov Kommune, så kan arkitekturen være den smukkeste i verden," siger Pernille Søndergaard.

Jan K. Poulsen fortæller, at afvisningen får REMA til at overveje butiksplaceringer fremover i Gribskov.

"Vi ryster posen og skal finde ud af, hvordan vores butikker skal ligge i fremtiden. Vi har en forpligtigelse for vores kunder og vores købmænd, og vi vil overveje, hvordan vi placerer vores butikker, når vi fik nej deroppe," siger han.

Han kan ikke være mere konkret lige nu, fortæller han.

"Vi havde i den grad bestræbt os på, at det skulle være en butik, der skulle passe ind i området. Jeg tror, at mange har respekt for, at vi har arbejdet intenst med at få et projekt, der ville passe ind," siger Jan K. Poulsen.

Publiceret 03 July 2018 03:00

Shamanisme på posthuset

FOREDRAG Shamanisme er fra gammel tid en mulighed for at komme i kontakt med dyr, planter, himlen og jorden, og det kommer Simon Simonsen og fortæller om på Det Gamle Posthus i Gilleleje mandag 28. oktober kl. 19.00-21.30. Der er gratis adgang for medlemmer af foreningen AlterNaturligVis - ellers koster det 100 kr.

Shamanisme er udbredt over det meste af jorden, og i nyere tid kan Shamanisme bruges til heling af fysiske problemer og hjælpe det enkelte menneske med psykiske ubehag. En af grundpillerne i Shamanismen er trommen. Når man trommer, opstår der en vibration som går ind og balancerer forskellige dele af kroppen og lukker andre lyde ude.

Simon Simonsen har stået i lære som Shaman hos Anette Høst, Scandinavian Center for Shamanic Studies.

nici