Kim Valentin (V) og Anders Gerner Frost (NG) udlægger ny aftale om kommunernes økonomi forskelligt. Arkivfoto: Jan F. Stephan

Kim Valentin (V) og Anders Gerner Frost (NG) udlægger ny aftale om kommunernes økonomi forskelligt. Arkivfoto: Jan F. Stephan

Frost og Valentin er uenige: 'Det betyder ikke, at vi slipper af krogen'

"Der skal ikke spares," siger den ene. "Det betyder ikke, at vi slipper af krogen," siger den anden

En ny aftale mellem Kommunernes Landsforening (KL) betyder flere penge til service i både Gribskov Kommune og landets andre kommuner.

Det betyder dog ikke, at de kommende besparelser i Gribskov skal tages af bordet, hvis man spørger borgmester Anders Gerner Frost (NG). Og det er en noget anden udmelding end den, der kommer fra hans forgænger, Kim Valentin (V). Mens Anders Gerner Frost holder fast i, at der skal prioriteres, mener Kim Valentin, at besparelserne skal tages af bordet.

”Det er isoleret set en helt fornuftig aftale, som Kommunernes Landsforening har fået på plads med regeringen. Det betyder bare ikke, at vi slipper af krogen i Gribskov. For nok kan aftalen vise sig at indebære, at vi næste år får tilført lidt flere penge. Men problemet er, at det ikke ændrer på, at vi langsigtet har behov for at prioritere vores udgifter for ikke at komme i økonomisk uføre,” siger Anders Gerner Frost i en pressemeddelelse.

Kim Valentin slog på tromme for det modsatte synspunkt i et læserbrev i sidste uges udgave af Ugeposten.

"Efter KL-aftalen kom i hus, er der ingen årsag til at byrådet skal stresse velfærdsbesparelserne igennem," lød det fra den forhenværende borgmester.

"KL-aftalen giver nemlig Gribskov ekstra penge i 2019 gennem det såkaldte finansieringstilskud. Det er et tocifret millionbeløb, som lander i kommunens kasse i 2019. Samtidig vil det lande omkring 10 mio. kr. fra de nye beregningsforudsætninger i den fejlslagne udligningsreform.

Alle de penge bør indgå i budgetforhandlingerne i efteråret, og der skal således ikke spares på børn, ældre mv. på dene unødvendige måde, flertallet gør det lige nu," lyder det fra den tidligere borgmester.

jbt

Publiceret 19 June 2018 00:00

Shamanisme på posthuset

FOREDRAG Shamanisme er fra gammel tid en mulighed for at komme i kontakt med dyr, planter, himlen og jorden, og det kommer Simon Simonsen og fortæller om på Det Gamle Posthus i Gilleleje mandag 28. oktober kl. 19.00-21.30. Der er gratis adgang for medlemmer af foreningen AlterNaturligVis - ellers koster det 100 kr.

Shamanisme er udbredt over det meste af jorden, og i nyere tid kan Shamanisme bruges til heling af fysiske problemer og hjælpe det enkelte menneske med psykiske ubehag. En af grundpillerne i Shamanismen er trommen. Når man trommer, opstår der en vibration som går ind og balancerer forskellige dele af kroppen og lukker andre lyde ude.

Simon Simonsen har stået i lære som Shaman hos Anette Høst, Scandinavian Center for Shamanic Studies.

nici