Fodterapeut Rie Egesø har åbnet ny klinik i Helsinge

Fodterapeut Rie Egesø har åbnet ny klinik i Helsinge

Ny klinik åbner i tidligere blomsterbiks

Gribskov Fodklinik har slået dørene op i lokalerne hvor Nytorv Blomster holdt til

Helsinge Tidligere lå der en blomsterbutik på den lille appendiks til Østergade i Helsinge. Men mange borgere har sikkert bemærket, at der nu står Statsautoriseret Fodterapeut på det store vinduesparti på Nytorv. Og det er netop, hvad indehaver af Gribskov Fodklinik står for.

For et par måneder siden rykkede Rie Egesø teltpælene op fra den klinik, hun gennem fem år havde delt med andre fodterapeuter i Hørsholm og flyttede sit selvstændige erhverv til Helsinge, hvor hun også privat bor sammen med sin familie.

”Helsinge er min by, og jeg nyder at gå på arbejde hver dag og kunne hjælpe folk med at passe på deres fødder. De skal jo bære os gennem hele livet”, fortæller den 43-årige fodspecialist, der har overenskomst med den offentlige sygesikring og sygesikring Danmark, som giver tilskud til behandling - også for borgere med sukkersyge, svær leddegigt og dem, der har brug for bøjlebehandling ved en genstridig negl. Rie Egesø tager også nøjagtige aftryk af foden, når der skal laves skoindlæg.

At gøre en forskel

Egentlig var hun glad for sit job som lægesekretær på Hillerød Sygehus.

”Jeg nød den daglige kontakt med patienter, men efterhånden blev det mere og mere skrivebordsarbejde i løbet af de 15 år, jeg arbejdede der. En af mine bekendte foreslog, at jeg ville egne mig som fodterapeut. Måske fordi jeg nyder at snakke med folk og har en zoneterapeutuddannelse”.

Og med halvandet år på Københavns Fodterapeutskole med praktik og teori, som også omfatter faget psykologi og fem års erhvervserfaring i Hørsholm, føler Rie Egesø sig godt udrustet til at gøre en forskel. Der er ifølge fodterapeuten en eller anden psykologisk mekanisme, der går i gang, når man sidder i stolen, fødderne bliver blottet og nusset om, og man får lidt massage på underbenene.

På spørgsmålet om Rie Egesø erhvervsmæssigt er bange for fremtiden, svarer hun energisk:

”Nej, jeg er så absolut ikke bange for nedkonjunkturer og finanskriser. Tværtimod vil jeg gerne ansætte en person, der kan sælge Gaitline sko og vejlede omkring det rigtige valg af fodtøj. Og med høje hæle, fodboldfødder og balletbørn, som jeg havde mange af i Hørsholm og et stigende antal diabetes- og leddegigtpatienter, vil der hele tiden være brug for vejledning og behandling af fødder, der trænger til at få det bedre”.

Publiceret 13 June 2018 00:00

Kulturskole vil starte fællessang

arrangement "Har du lyst til at være med til at skabe en tradition for fællessang og fællesskab om sang og musik på Helsinge Bibliotek?" Sådan lyder invitationen fra Kulturskolen Gribskov til et startmøde på Helsinge Bibliotek onsdag 27. november kl. 17.

Alle er velkomne, uanset om man er vant til at synge, kun synger under bruseren, kan spille klaver, eller bare nyder sangen, når den synges sammen med andre. Biblioteket sørger for kaffe og kage.

I forbindelse med fællessang til Spil Dansk ugen 30. oktober med borgmester Anders Gerner, sagde flere af de fremmødte, at det gav gåsehud at synge sammen. Og det har nu inspireret til at skabe en tradition for meget mere fællessang og forhåbentlig 'gåsehudsoplevelser' på Helsinge Bibliotek.

Ambitionen er, at det første arrangement bliver at synge julen ind en gang i løbet af december.

Har man spørgsmål inden mødet, kan man kontakte afdelingsleder Susse Manthey Olsen på mail ssoer@gribskov.dk.

jesl