Helle Lund har forvandlet Gilleleje Camping.

Helle Lund har forvandlet Gilleleje Camping.

Fra skrot til slot: Gilleleje Camping slår dørene op til flot nyrenoveret campingplads

Gilleleje Camping krævede en overordentlig kærlig hånd, da Helle Lund og Jacob Lund overtog pladsen for et par år siden. Nu stråler solen om kap med de nyrenoverede bygninger og hyggekrogene rundt omkring på campingpladsen

Af
Af Alice Riis Bach

Helle Lund og Jacob Lund købte i april 2016 et meget forsømt Gilleleje Camping. Det en nedslidt og misligholdt campingplads – ja på det nærmeste en skrotgrund. Mange tidligere gæster, hvoraf nogle var afgået ved døden, havde blot efterladt deres gamle campingvogne, som i årevis havde stået og rustet. Bygningerne var ikke vedligeholdt, stier og veje var tilgroede, så pladsen fremstod ikke alene som håndværkertilbud, men det hele skulle genopbygges – fra grunden.

Når man besøger Gilleleje Camping i dag, er det meget svært at forbinde pladsen med en skrotplads. På det nyistandsatte campingområde kan man både campere med sit telt, sin campingvogn eller leje en lille hyggelig ’sovetønde’, som er meget eftertragtede. Har man behov for lidt mere plads, kan man leje en luksushytte, hvor der også er plads til storfamilien og herfra er der blandt andet udsigt til naboens hestefolde. Hele campingpladsen er rammet ind af træer og buske, græsset er nyklippet og grønne hække adskiller de forskellige pladser til campingvognene, så der er fred og ro om den enkelte campist. I dag er der plads til 145 enheder på Gilleleje Camping.

Related content

42 rustne campingvogne måtte fjernes

”Det var et kæmpearbejde at rydde op og vi måtte betale for at få 42 gamle campingvogne fjernet”, siger Helle Lund og forklarer, at hun og hendes mand, Jacob Lund, sammen har istandsat og renoveret campingpladsen. Blandt andet er der helt nye og skinnende toilet- og badefaciliteter, der kan måle sig med eksklusive feriesteder.

Idyllisk og smukt ser det ud

Idyllisk og smukt ser det ud

”Vi har selv været campister i mange år og har ofte snakket om, at det kunne være sjovt selv at have en campingplads. Jeg har erfaring fra servicebranchen og en økonomiuddannelse, og Jacob (Lund red.) er håndværker og det er også nødvendigt,” siger Helle Lund med et smil.

Natur og bæredygtighed

”Vi har en superskøn natur her, der giver ro til at slappe af og det ønsker vi selvfølgelig at bevare,” siger Helle Lund og fremhæver, at den unikke natur på pladsen stammer fra 1967, hvor campingpladsen blev anlagt.

”Vi har den holdning, at vi passer på miljøet.” Hun udpeger den særlige affaldsbeholder til dåser og uddyber:

”Vi får også strøm fra vindmøller og gør hvad vi kan, for at gøre campingpladsen bæredygtig.”

Campingpladsen lignede mest af alt en campingkirkegård før Jacob og Helle Lund tog fat.

Campingpladsen lignede mest af alt en campingkirkegård før Jacob og Helle Lund tog fat.

Et andet nyt tiltag er den nye sti, så feriegæsterne kan gå direkte fra Gilleleje Camping og over på Passebækgård Golf Klub, hvor de enten kan spille golf eller benytte restauranten. Helle Lund fremhæver, at campingpladsen ligger meget tæt på både Gilleleje og kysten og håber, at der med tiden bliver en cykelsti fra Gilleleje.

Glamping

Et af de nye tiltag på Gilleleje Camping er de nye, store ’Glamping’ telte. Glamping er en sammentrækning af ordet ’glamour’ og camping, og betyder glamourøs camping eller luksuscamping.

”Vi har stillet det første telt op og det er snart færdig indrettet,” siger Helle Lund og viser teltet frem. Og det er virkelig luksus camping, for teltet indeholder en dobbeltseng og en opredningsseng/sofa, ligesom der er god plads til bagagen på en særlig udvalgt kuffertbænk. Der er fast grund under møblerne, blødt tæppe under fødderne og masser af plads til både børn og voksne.

Campingpladsen lignede mest af alt en campingkirkegård før Jacob og Helle Lund tog fat.

Campingpladsen lignede mest af alt en campingkirkegård før Jacob og Helle Lund tog fat.

”Glamping en ny international trend og vi er blandt de første campingpladser i Danmark til at tilbyde det til feriegæsterne.” Hun forklarer, at nogle feriegæster gerne vil have fred og ro tæt på naturen, men også ønsker en vis komfort. Det kan de få med ’Glamping’.

Publiceret 07 June 2018 00:00

Shamanisme på posthuset

FOREDRAG Shamanisme er fra gammel tid en mulighed for at komme i kontakt med dyr, planter, himlen og jorden, og det kommer Simon Simonsen og fortæller om på Det Gamle Posthus i Gilleleje mandag 28. oktober kl. 19.00-21.30. Der er gratis adgang for medlemmer af foreningen AlterNaturligVis - ellers koster det 100 kr.

Shamanisme er udbredt over det meste af jorden, og i nyere tid kan Shamanisme bruges til heling af fysiske problemer og hjælpe det enkelte menneske med psykiske ubehag. En af grundpillerne i Shamanismen er trommen. Når man trommer, opstår der en vibration som går ind og balancerer forskellige dele af kroppen og lukker andre lyde ude.

Simon Simonsen har stået i lære som Shaman hos Anette Høst, Scandinavian Center for Shamanic Studies.

nici