DEBAT:

Søborg Sø genopstår

Af Mette Abildgaard, gruppeformand for Det Konservative Folkeparti

 

Nu kan arbejdet med at genoprette Søborg Sø gå i gang. Det har jeg set frem til.

Da det Konservative Folkeparti trådte i regeringen i 2016, blev det indskrevet i regeringsgrundlaget, at Søborg Sø skulle genoprettes, og nu har man fundet midlerne til at starte arbejdet.

Christine Antorini (S) skriver desværre fejlagtigt i et indlæg til ugeposten i Gribskov den 7. februar, at regeringen ikke har tænkt sig at gå i gang med arbejdet nu, og at der kan gå lang tid. Men det var altså forkert. Regeringen har fundet 93 millioner kroner til projektet, og arbejdet kan begynde allerede i år.

Søen har været fuldstændig tørlagt siden 1870'erne. Det er med andre ord et stykke naturhistorie, vi genopliver med dette tiltag.

Nordsjælland får sig endnu et spændende naturområde, som kan blive en magnet for en lang række fugle, og forhåbentlig også en masse naturinteresserede nordsjællændere. Det er ikke bare en sejr for os konservative og for regeringen - men for naturen i hele området.

Publiceret 21 February 2018 04:00

Shamanisme på posthuset

FOREDRAG Shamanisme er fra gammel tid en mulighed for at komme i kontakt med dyr, planter, himlen og jorden, og det kommer Simon Simonsen og fortæller om på Det Gamle Posthus i Gilleleje mandag 28. oktober kl. 19.00-21.30. Der er gratis adgang for medlemmer af foreningen AlterNaturligVis - ellers koster det 100 kr.

Shamanisme er udbredt over det meste af jorden, og i nyere tid kan Shamanisme bruges til heling af fysiske problemer og hjælpe det enkelte menneske med psykiske ubehag. En af grundpillerne i Shamanismen er trommen. Når man trommer, opstår der en vibration som går ind og balancerer forskellige dele af kroppen og lukker andre lyde ude.

Simon Simonsen har stået i lære som Shaman hos Anette Høst, Scandinavian Center for Shamanic Studies.

nici