Michael Hemming Nielsen bliver formand for det nye klima- og miljøudvalg. Foto: Jens Berg Thomsen

Michael Hemming Nielsen bliver formand for det nye klima- og miljøudvalg. Foto: Jens Berg Thomsen

Michael rækker ud efter magten

“Jeg ønsker indflydelse i den retning, jeg mener er den rigtige”, siger Michael Hemming Nielsen fra Enhedslisten

Af
Jens Berg Thomsen

Han har stemt for budgettet en enkelt gang i sine fire år som byrådsmedlem. Resten af tiden har han været holdt ude, siger han, men nu er der en formandspost og magt til Enhedslisten, der er med i den nye flertalsgruppe bag Nytgribskovs Anders Gerner Frost.
“Vi havde brug for en ny borgmester, og så ønsker jeg indflydelse i den retning, som jeg mener er den rigtige,” siger Michael Hemming Nielsen om den kommende byrådsperiode.
Han har tænkt sig at tale om blandt andet miljø i den kommende byrådsperiode, og han vil gerne have, at Gribskov Kommune tager en række udliciterede opgaver tilbage og nævner områder som hjemmepleje og vej- og parkafdelingen.

Fungerer ikke optimalt

“Det fungerer ikke optimalt. Alt bliver løst i småbidder. Små huller i vejene bliver til store huller, og skæve vejpæle er 6-8 uger om at blive rettet op eller erstattet,” siger Michael Hemming.
Han ser også gerne en kommunal madordning
“Jeg har tænkt mig at tale med de andre om de her ting. Der er brug for nytænkning
I den nye konstituering i byrådet sætter Michael Hemming Nielsen sig for første gang i en formandsstol, da han skal være udvalgsformand for det nye miljø- og klimaudvalg. Derudover er der en næstformandspost til manden fra Enhedslisten i erhvervs- og beskæftigelsesudvalget.
Som nyvalgt byrådsmedlem var han med i det første budget i sidste periode - men ellers har han ikke været en del af partierne bag budgettet.

Ikke meget at gøre

“Når Kim Valentin kunne tælle til 12, var der ikke bredt samarbejde. Når han ikke kunne, kom det brede samarbejde. Jeg ser det ikke som en skam, at jeg har været med i et enkelt budget, for når man ikke er inviteret med, så er der jo ikke så meget at gøre,” siger han.
Nu er han så en del af et nyt flertal, og den kommende borgmester Anders Gerner Frost (NG) er afhængig af Michael Hemmings stemme, når der skal et nyt budget igennem til næste år.
“Jeg forventer også at få indflydelse, og jeg ser gerne en mere socialt afbalanceret kommune. Der er en stor gruppe af borgere bestående af arbejdsløse, kontanthjælpsmodtagere og pensionister, som er sat udenfor. Det håber jeg at kunne påvirke,” siger han.
Han peger også på miljø- og klimatiltag.
“Når vi renoverer bygninger, ser jeg gerne, at de bliver energineutrale. Og når vi bygger nye bygninger, kan vi også sørge for, at de bliver energineutrale. Derudover vil jeg forbedre den kollektive trafik, for det vil give unge og pensionister i vores kommune nogle helt andre muligheder, end de har i dag,” siger Michael Hemming Nielsen.
Tonen i byrådet har været meget kritiseret, men det mener Michael Hemming Nielsen vil ændre sig i de næste fire år, hvor han er en del af det nye flertal.

Tonen vil ændre sig

“Jeg er overbevist om, at tonen vil ændre sig. Vi har et ønske om at involvere de andre partier, men vi kan jo ikke honorere ultimative krav. Det virker sjældent i forhandlinger,” siger Michael Hemming Nielsen.
“Jeg har et ønske om, at Gribskov skal være Danmarks bedste bokommune. Vi skal kunne tiltrække almindelige mennesker til at bo her, og de unge skal have lyst til at blive boende her, mens de tager deres uddannelse i Hillerød eller København. Men det kræver god kollektiv trafik og ungdomsboliger at tilbyde dem. Og så er det vigtigt med gode skoler og institutioner, hvis folk skal bo her,” siger Michael Hemming Nielsen.

jens@ugeposten.dk

Publiceret 04 December 2017 15:45