Følg med i debatten på Ugepostens facebookside hvor 8.500 nu er samlet om alt fra nyheder, konkurrencer, debat, og meget, meget mere ...

Følg med i debatten på Ugepostens facebookside hvor 8.500 nu er samlet om alt fra nyheder, konkurrencer, debat, og meget, meget mere ...

Brian Lyck er trist over smalt flertal

Dansk Folkepartis spidskandidat kalder på facebook det nye12/11-flertal for ’trist’

Af
Jesper Gisli

I det seneste års tid har Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti kørt flere byrådsbeslutninger igennem med stemmerne 12-11. Dette så ikke ud til at genere nogen af byrådskandidaterne fra de tre partier.
Valgnattens optælling af stemmerne betød, at under 100 stemmer afgjorde at Konservative tog det 23. og sidste mandat for snuden af Alternativet, og med udfaldet af forhandlingerne på valgnatten, landede Gribskov Byråd igen i en situation, hvor flertallet kommer til at bestå af 12 mandater mod oppositionens 11 mandater.
Det har fået adskillige politikere fra det tidligere/nuværende flertal til at håne det nye flertal for 'ikke at være bedre selv', og at løbe fra valgløfter om at lave en bred konstituering og bredere politiske aftaler.
Blandt andet Brian Lyck Jørgensen fra Dansk Folkeparti, der på Ugepostens Facebookside kalder det nye 12/11-flertal for 'trist for vælgerne og for demokratiet'.
Samme Brian Lyck Jørgensen havde som sagt ikke travlt med at skabe bredere aftaler da han var en del af det smalle 12/11-flertal sammen med V og C.
Brian, hvorfor er det så trist nu, at der er 12/11-flertal, når du ikke har beklaget dig over det tidligere, hvor du var en del af et smalt flertal?
“Jeg skrev, som jeg gjorde med henvisning til selve konstitueringen på valgnatten. Det var mere det, jeg hentydede til. Der syntes jeg nemlig ikke at vi overhovedet fik en chance, eller blev taget alvorligt, og det synes jeg er demokratisk trist, specielt når nu Anders Gerner Frost gik til valg på at lave brede aftaler”, siger Brian Lyck Jørgensen til Ugeposten.
Så, det kommende arbejde i byrådet på et 12/11-flertal, det er ikke decideret trist?
“Altså, det er jo sådan politik er. Der kunne ikke laves et bredere flertal i konstitueringen, og så er det sådan, den politiske virkelighed er. Lad os nu se, om ikke vi kan lave brede aftaler, så det ikke bare bliver 12/11 hver gang. Det tror jeg, vi kan. Dansk Folkeparti vil i hvert fald gøre vores til at indgå brede forlig og gøre vores politik gældende - så vi vil da gøre vores til at lave brede aftaler”, siger Brian Lyck Jørgensen til Ugeposten.


jesper@ugeposten.dk

Publiceret 04 December 2017 15:15