Socialdemokraterne mener, at Dansk Folkeparti løb fra en aftale. Arkivfoto: John Jessen Hansen

Socialdemokraterne mener, at Dansk Folkeparti løb fra en aftale. Arkivfoto: John Jessen Hansen

Raser over DF:

Det kan I ikke være bekendt

Forslag om at tage madproduktion hjem blev afvist på byrådsmøde. “Vi havde en aftale,” siger Betina Sølver (S)

Af
Jens Berg Thomsen

Skal madproduktionen hjem til Gribskov? Ja, mener Socialdemorkatiet, og det samme mente byrådsmedlem fra Dansk Folkeparti Jonna Præst i et debatindlæg her i Ugeposten tilbage i april måned. Derfor gik de to partier sammen om at skrive et ændringsforslag forud for byrådsmødet mandag i sidste uge. Men det hele endte med, at DF sammen med et flertal stemte imod.
LÆS OGSÅ: Præst om S-kritik: Det bliver noget juks, hvis det skal jappes igennem
“Vi sendte et udkast til Jonna, og da vi så kommer til byrådsmødet har hun meldt afbud på grund af sygdom, og det er man jo ikke herre over. Men hendes suppleant og Brian Lyck Jørgensen (DF's andet byrådsmedlem, red.) afviste at kende noget til vores aftale,” siger Betina Sølver (S) til Ugeposten.
“De to byrådsmedlemmer gav udtryk for, at de ikke kendte til det på trods af det indlæg, der havde været i Ugeposten. Det blev en typisk 12-11-afstemning, som der var mange af den aften,” siger Betina Sølver om byrådsmødet.
Forslaget, der blev afvist, var stillet af Alternativet og Enhedslisten, der foreslog at sende sagen tilbage til social- og sundhedsudvalget, og det ville ifølge Betina Sølver have givet fin mening.
LÆS OGSÅ: Preben er stavnsbundet til sit hus: Har baghaven fyldt med 7600 tons lort

“Forvaltningen er nødt til at arbejde videre med det, hvis vi skal have opgaven hjem til kommunen,” siger hun.
I stedet besluttede flertallet at give de ældre mulighed for enten at beholde Det Danske Madhus som leverandør eller at få madkuponer, hvor borgeren så selv finder en leverandør, der så til gengæld skal leve op til nogle kritierier fra kommunen, lige som madstedet skal under kommunal kontrol.
“Det mener vi ikke er en god løsning, fordi der ikke gives et reelt valg. De borgere, der bliver visiteret, er så dårlige, at det er en større udfordring end en glæde. Kernen for mig i denne sag er, at Dansk Folkeparti tvinger borgerne til at vælge Det Danske Madhus eller gå ud og selv tage ansvar og finde en madleverandør. Det synes jeg ikke, de kan være bekendt,” siger Betina Sølver.
LÆS OGSÅ: 'Kongehuset har udvist stor velvilje': Græsted Veterantræf får royalt besøg 

“Det kan godt være, det lyder flot med frit valg. Men omvendt, hvis man kontakter sin lokale pizzamand, fordi man gerne vil have pizza, så skal kommunen godkende og føre tilsyn. Det vil sige, at man ikke selv kan bestemme, hvad man vil spise. Det stiller nogle store krav til eksempelvis den lokale slagter, fordi vedkommende så skal leve op til en masse krav. Og det bliver også en stor arbejdsbyrde for kommunen at føre kontrol,” siger Betina Sølver.
“Vi er den kommune i landet, der bruger færrest penge på ældreservice. Det er unfair, at vi overlader valget til syge mennesker.”

Publiceret 31 May 2017 06:00

Shamanisme på posthuset

FOREDRAG Shamanisme er fra gammel tid en mulighed for at komme i kontakt med dyr, planter, himlen og jorden, og det kommer Simon Simonsen og fortæller om på Det Gamle Posthus i Gilleleje mandag 28. oktober kl. 19.00-21.30. Der er gratis adgang for medlemmer af foreningen AlterNaturligVis - ellers koster det 100 kr.

Shamanisme er udbredt over det meste af jorden, og i nyere tid kan Shamanisme bruges til heling af fysiske problemer og hjælpe det enkelte menneske med psykiske ubehag. En af grundpillerne i Shamanismen er trommen. Når man trommer, opstår der en vibration som går ind og balancerer forskellige dele af kroppen og lukker andre lyde ude.

Simon Simonsen har stået i lære som Shaman hos Anette Høst, Scandinavian Center for Shamanic Studies.

nici