Sådan ser det omdiskuterede overløbsbassin ud. Foto: Jan F. Stephan

Sådan ser det omdiskuterede overløbsbassin ud. Foto: Jan F. Stephan

Har baghaven fyldt af lort:

’Vi undersøger sagen’

Gribvand er i dag ejer af det ’lortebassin’, der ifølge Preben Byskov har forurenet hans grund. Gribvand undersøger nu sagen.

Af
Jeppe Helkov

7600 tons lort. Det har Preben Byskov ifølge ham selv liggende direkte op af hans grund i Helsinge. Afføringsresterne stammer fra et såkaldt overløbsbassin, der samler kloakvand fra dele af Helsinge. Preben Byskov mener, at flere oversvømninger fra overløbsbassinet har forurenet hans sø og grund - og dermed gjort hans hus usælgeligt.
Gribvand overtog i 2010 overløbsbassinet - og her fortæller den politiske valgte formand Jannich Petersen (V), at de ser nærmere på sagen.
LÆS OGSÅ: Preben er stavnsbundet til sit hus: Har baghaven fyldt med 7600 tons lort

Grunden er forurenet

“Jeg har været derude med en ingeniør fra Gribvand, og vi er ved at undersøge om noget af det her vedrører Gribvand. Ellers er det i udgangspunktet kommunens ansvar,” siger han og fortsætter:
“På hele ejendommen er der en forurening. Den har været der i lang tid, fordi der har ligget et gartneri, der har brugt kemikalier. Men vi er i gang med at undersøge sagerne og vil formentlig også lave et par prøver i hans sø.”
LÆS OGSÅ: Kongehuset har udvist stor velvilje': Græsted Veterantræf får royalt besøg 
Jannich Petersen understreger, at overløbsbassinet skal lukkes.
“Det er noget skrækkeligt noget at have sådan nogle åbne bassiner, og det her er et de sidste, der bliver lukket ned i øjeblikket. Preben bor i en skøn ejendom, og spildevandsbassinet gør, at det ikke ser særlig attraktivt ud. Jeg håber da, at alle vil medvirke til, at det kommer til at se ordentligt ud igen.”

Publiceret 31 May 2017 06:00

Shamanisme på posthuset

FOREDRAG Shamanisme er fra gammel tid en mulighed for at komme i kontakt med dyr, planter, himlen og jorden, og det kommer Simon Simonsen og fortæller om på Det Gamle Posthus i Gilleleje mandag 28. oktober kl. 19.00-21.30. Der er gratis adgang for medlemmer af foreningen AlterNaturligVis - ellers koster det 100 kr.

Shamanisme er udbredt over det meste af jorden, og i nyere tid kan Shamanisme bruges til heling af fysiske problemer og hjælpe det enkelte menneske med psykiske ubehag. En af grundpillerne i Shamanismen er trommen. Når man trommer, opstår der en vibration som går ind og balancerer forskellige dele af kroppen og lukker andre lyde ude.

Simon Simonsen har stået i lære som Shaman hos Anette Høst, Scandinavian Center for Shamanic Studies.

nici