Græsted Veterantræf har været i modvind:

’Vi er stolte over, hvor vi er endt’

De nye folk bag Græsted Veterantræf har måttet bruge et halvt år på at rydde op - men er alligevel endt med et storslået program til årets træf

Af
Jeppe Helkov

Det originale veterantræf. Græsted Veterantræfs slogan slår tingene fast med syvtommersejl. Veterantræffet ligger, hvor det altid har gjort. På Græsted Eventplads. Men selvom træffet er styret af nostalgiens magi, vil træffet, der i år foregår fra den 3. - 5. juni, byde på flere nyheder. Den største er ifølge formand Henrik Ewald den måde, som tingene i år bliver drevet på i kulissen.
Efter en del uro med dele af den tidligere bestyrelse, er det nemlig i år nye folk, der kommer til at styre showet. Eller nye er så meget sagt. De har nemlig været med hele vejen, men er nu bare rykket længere frem i bussen.
LÆS OGSÅ: 'Kongehuset har udvist stor velvilje': Græsted Veterantræf får royalt besøg

’Vildt, hvor langt vi er nået’

“Vi er stolte over, hvor vi er endt. Vi har desværre måttet bruge et halvt år på at rydde op efter den gamle bestyrelse, og så har vi brugt et halvt år på at lave træf. Og når man tager det in mente, er det ret vildt, hvor langt vi er nået,” siger han og fortsætter:
“Og så er den store ændring jo, at det i år er 100 pct. drevet af frivillige. Tidligere fik dele af bestyrelsen løn. Sådan er det ikke længere. I stedet er opgaverne blevet delt ud på flere hænder. Og det har i den grad gjort, at vi har fået udviklet træffet i en positiv retning.”
LÆS OGSÅ: Har baghaven fyldt af lort: 'Vi undersøger sagen'
Og netop det med at udvikle Græsted Veterantræf har haft højeste prioritet for styregruppen bag træffet.

Oplevelser år efter år

“Det skal være sjovt at komme her år efter år. Tidligere var tendensen, at det stort set bare var gentagelser. Vi vil gerne nyskabe og har allerede fået mange nye tiltag på plakaten i år,” siger han.
Som noget nyt har man blandt andet ændret reglerne for, hvilke biler der kan deltage på træffet.
LÆS OGSÅ: Raser over DF: Det kan I ikke være bekendt

“En bil har veteranstatus, hvis den er mindst 35 år gammel. Og det har vi tænkt os at følge. Så i år er grænsen hævet til 1976 og næste år bliver det 1977 - og sådan fortsætter det. Det, tror jeg, vil gøre træffet endnu mere spændende. Det betyder, at der kommer en hel del flere amerikanerbiler - og endnu flere, der er ombyggede. Så der vil være biler med motoren op gennem køleren - de var bandlyst før. Vi føler bare virkelig, at vi har fået sat et super godt program sammen,” siger Henrik Ewald.
Du kan læse om nogle af de mange spændende arrangementer på årets veterantræf på de kommende sider. Og ellers kan du finde alle praktiske oplysninger på www.gvtf.dk
LÆS OGSÅ: Præst om S-kritik: Det bliver noget juks, hvis det skal jappes igennem

Publiceret 31 May 2017 06:00

Shamanisme på posthuset

FOREDRAG Shamanisme er fra gammel tid en mulighed for at komme i kontakt med dyr, planter, himlen og jorden, og det kommer Simon Simonsen og fortæller om på Det Gamle Posthus i Gilleleje mandag 28. oktober kl. 19.00-21.30. Der er gratis adgang for medlemmer af foreningen AlterNaturligVis - ellers koster det 100 kr.

Shamanisme er udbredt over det meste af jorden, og i nyere tid kan Shamanisme bruges til heling af fysiske problemer og hjælpe det enkelte menneske med psykiske ubehag. En af grundpillerne i Shamanismen er trommen. Når man trommer, opstår der en vibration som går ind og balancerer forskellige dele af kroppen og lukker andre lyde ude.

Simon Simonsen har stået i lære som Shaman hos Anette Høst, Scandinavian Center for Shamanic Studies.

nici