Arkivfoto.

Arkivfoto.

En af Gribskovs ældste borgere er død

Af
Birgit Lind

Mona og Tage Bechmann

mindeord ’Moster’ er død. Hun blev 103 år og var således en af kommunens ældste borgere. Helsinge kirke var fyldt af folk i alle aldre, fra de yngste til de ældste, da Esther Jørgensen, Vejby, tidligere Helsinge, blev bisat i sidste uge. Hun tilbragte de sidste år på plejecenter Trongården i Vejby, men ellers var det i Helsinge og omegn, Esther virkede. Hun forsøgte aldrig at fralægge sig sin bornholmske dialekt, selv om hun allerede som ganske ung slog sig ned i Nordsjælland. Her mødte hun også sin senere ægtefælle, landinspektør Erik Jørgensen, som hun fik et familieliv sammen med gennem flere end 60 år. Ægtefællen døde for et par årtier siden. Det blev det kirkelige liv, der fyldte Esthers tilværelse. Først og fremmest KFUK-spejderne i Helsinge, hvor hun blev gruppeleder og kendt af alle under spejdernavnet ’Moster’. Derudover var det DMS (nu Danmission) og Indre Mission, først i Missionshuset ’Emaus’ på Hammerichsvej og senere i Sognegården, hvor hun var formand i mange år. Esther og Erik åbnede med stor gæstfrihed deres smukke hjem for alle, også da Erik var formand for menighedsrådet gennem mange år og ligeledes i hans lange formandstid for KFUM og KFUK i Nordsjælland. Esther var også med, da man startede ’Åbent Hus’ i Sognegården. Og da Nordsjællands Efterskole i Valby i 1982 åbnede sin genbrugsbutik ’Genbrugsen’, som nu ligger på VP-Torvet i Helsinge, blev hun en trofast medarbejder gennem flere end 20 år.

De fire børn, flere børnebørn og mange oldebørn samt et enkelt tipoldebarn var hendes store glæde. Selv til det sidste havde hun sikkert styr på alles navne og fødselsdage. En større artikel kunne fyldes med Esthers liv og levned, men alle, der lærte hende at kende, har en del af hende gemt i deres hjerter.

Esthers kristne tro blev fundamentet under hendes lange liv, og lige til sin død var hun da også med til gudstjenesterne på Trongården.

Æret være Esther Jørgensens minde.

Publiceret 07 November 2019 16:00

Julekoncert i Helsinge kirke

Jul For første gang nogensinde bliver der afholdt julekoncert i Helsinge Kirke. Det sker 7. december klokken 15.

Initiativet er kommet fra nogle af kirkens medarbejdere, og de lover, at deltagerne garanteret er i julehumør, når de går hjem efter arrangementet. Eftermiddagen er planlagt således, at der er julemusik for alle generationer. Julesalmerne er valgt af kendte borgere i Helsinge, og de fortæller inden salmerne synges, hvorfor netop denne salme er deres favorit, blandt alle julens mange smukke melodier.

Kirkens organist Henrik Carlsen spiller på kirkens orgel således, at deltagerne kan synge med på de valgte julesalmer. Ind imellem synger Purnima Ortved nogle af de sange, hun har fremført i kirken i løbet af året blandet med kendte julesange. Hun bliver akkompagneret af kirkens kordegn Leif Hauge Christensen på keyboard.

Arrangementet er gratis.