Sænker man friskoletilskuddet, så øges uligheden, skriver Trine Egetved i dette debatindlæg.

Sænker man friskoletilskuddet, så øges uligheden, skriver Trine Egetved i dette debatindlæg. Modelfoto: Adobe Stock

Debat: Tilskuddet til friskoler skal fortsætte uforandret

Af
Trine Egetved (K),

byrådsmedlem og medlem af børneudvalget

debat I Danmark har vi en stolt friskoletradition, og den ønsker vi hos Det Konservative Folkeparti at bibeholde. Heldigvis ser det også ud til, at regeringen nu har lyttet til de meget kritiske røster og taget besparelserne på friskolerne af bordet.

I Det Konservative Folkeparti gik vi til valg på at bevare tilskuddet til friskoler på samme niveau, som vi kender i dag.

Sænker man friskoletilskuddet, så øges uligheden. Forældrebetalingen vil stige, og færre vil have råd til at sætte deres børn på en friskole. Nogle lokalsamfund vil miste deres livsnerve, da man har oprettet friskoler, efter at kommunerne har lukket mange folkeskoler.

En del forældre vælger friskoler i Danmark af mange forskellige årsager. Det kan være skolens værdigrundlag, barnets behov, skoledagens længde, beliggenhed eller noget helt andet.

De forældre der vælger dette, betaler både deres skat til folkeskolen og derudover noget ekstra, fordi de ønsker noget andet end det, folkeskolen tilbyder.

Vores folkeskoler er inde i en god udvikling, resultaterne bliver bedre og bedre, og vi ligger nu over middel i forhold til landsgennemsnittet. Det er vi rigtig stolte af, og denne gode udvikling skal fortsættes, samtidig med at vi har respekt for dem, som træffer et valg om, at deres børn skal gå på en friskole.

Så tak til regeringen for at lytte og tage forslag om besparelser af bordet. Håber de fremadrettet vil koncentrere sig om at udvikle folkeskolen i stedet for at køre et ideologisk korstog mod friskolerne.

Publiceret 05 November 2019 19:00