Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

DEBAT: Ingen ønsker at svare om biblioteket

Rasmus Villefrance, Hestehave 25, Helsinge

debat Snart skal byrådet beslutte, om Helsinge bibliotek skal flyttes væk fra Nordstjerneskolen og ned i Domhuset. Jeg - og mange andre - synes det er en forkert beslutning at træffe. For det første har vi et af landets bedste biblioteker, stort, handicap-venligt osv. For det andet er biblioteket billigt for kommunen der hvor det ligger nu. Og sidst, men ikke mindst, så har børn og unge i Helsinge og Ramløse meget stor glæde af at gå i skole på samme matrikel som biblioteket.

På Facebook har jeg spurgt alle politikere i byrådet, om de vil stemme for en flytning af biblioteket eller ej. Men der er ikke nogen der ønsker at fortælle hvad de synes. I stedet oplever jeg, at blive beskyldt for at være populist. Og det er da rigtigt, at jeg kun ytrer mig i debatten fordi jeg ønsker at beholde biblioteket hvor det er. Det er ingen hemmelighed. Men jeg bliver ærlig talt lidt ked af, at nogle politikere beskylder mig for at være populistisk fordi jeg kun beskæftiger mig med biblioteket.

Biblioteket og Nordstjerneskolen er hjerteblod for mig, og jeg har hele vejen igennem holdt den gode tone. Jeg synes, at partierne i byrådet burde gå ind i dialogen. Nyt Gribskov går til modangreb på mig og andre, med deres "populisme" anklager. Man kan jo ikke lade være med at tænke over, at de truer Ricky Berner med sagsanlæg, det skræmmer lidt. Er det mig næste gang? Alle de andre partier holder mund og går under radaren. Begge dele synes jeg ikke rigtig de kan være bekendt.

Lad os nu få nogle udmeldinger: Vil socialdemokraterne virkelig være med til det her? Og hvor står Trine Egetved og de konservative? Og NytGribskov - er det blevet et "administratorparti", eller kan de flyttes i denne sag? Vi venter i spænding.

Publiceret 17 September 2019 16:00

Shamanisme på posthuset

FOREDRAG Shamanisme er fra gammel tid en mulighed for at komme i kontakt med dyr, planter, himlen og jorden, og det kommer Simon Simonsen og fortæller om på Det Gamle Posthus i Gilleleje mandag 28. oktober kl. 19.00-21.30. Der er gratis adgang for medlemmer af foreningen AlterNaturligVis - ellers koster det 100 kr.

Shamanisme er udbredt over det meste af jorden, og i nyere tid kan Shamanisme bruges til heling af fysiske problemer og hjælpe det enkelte menneske med psykiske ubehag. En af grundpillerne i Shamanismen er trommen. Når man trommer, opstår der en vibration som går ind og balancerer forskellige dele af kroppen og lukker andre lyde ude.

Simon Simonsen har stået i lære som Shaman hos Anette Høst, Scandinavian Center for Shamanic Studies.

nici