Der er ingen tvivl om berettigelsen af Månedanserens Baghave i Tisvildeleje. Men det er klart, at alle skal overholde reglerne for, hvor højt der må spilles, skriver Morten Ulrik Jørgensen, formand for udvalget for kultur, erhverv og oplevelsesøkonomi.

Der er ingen tvivl om berettigelsen af Månedanserens Baghave i Tisvildeleje. Men det er klart, at alle skal overholde reglerne for, hvor højt der må spilles, skriver Morten Ulrik Jørgensen, formand for udvalget for kultur, erhverv og oplevelsesøkonomi.

Udvalgsformand om Månedanserens Baghave: Vi handler ud fra lighedsprincip

Af
Morten Ulrik Jørgensen

Formand for Kultur, Erhverv og Oplevelsesøkonomi

debat Her i Gribskov Kommune har vi mange skønne steder, som både tiltrækker lokale og turister. Vi har de sidste 100 år været kendt for, at vores byer er vokset eksplosivt i sommermånederne, men også oplevet nogle år, hvor aktiviteten har været begrænset. Vi har de seneste år oplevet en stor tiltrækning og flere af vores sommerbyer, er set med et erhverv- kulturelt- , og oplevelsesøkonomisk perspektiv, inde i en god udvikling. Dette gælder ikke mindst Tisvildeleje. Der er gang i alle butikker, cafeer, restauranter og hoteller og mange af stederne har faktisk åbent hele året, særligt i weekenderne.

Det er vi meget glade og stolte af i byrådet, og vi bakker helt op om denne udvikling. Vi bakker derfor også op om det øgede udbud af aktiviteter, der kommer i vores byer i disse år. Vi bakker op om Musik I Lejet, vi bakker op om Jazzfestival, Bakkefest og meget andet, hvor vi kan være behjælpelige med en ordentlig afvikling. Vi er helt klar over, at den ekstra aktivitet der opleves i disse år, giver nogle udfordringer, og vi står klar som kommune, til at afhjælpe og forbedre aktiviteterne. Men jeg vil gerne slå helt fast, at vi ikke ændrer kurs og, at vi faktisk både er stolte og glade for de positive oplevelser Gribskov kan byde på. Men ting hænger sammen. Flere mennesker i vores byer giver en bedre opsætning for vores butikker mm. Dermed kan vi se flere butikker holde mere åbent - år for år.

Så har der den seneste tid været skrevet om ’Månedanserens Baghave’ på adressen Hovedgaden 51 og Strandbakkevej 2, og her nogle bemærkninger om dette: Beliggenheden for disse aktiviteter ligger helt i tråd med lokalplanen for området (72.99). Den tillader eksempelvis butikker, restauranter og forlystelser. Man skal som kommune handle ud fra et lighedsprincip, og derfor er der ingen tvivl om månedanserens berettigelse, ligesom Tisvilde Kro, Strandhotellet og andre i området, må de gerne afholde denne type aktiviteter.

Men det er klart, at alle skal overholde reglerne for, hvor højt der må spilles. Sidste år fik arrangementet flere klager på grund af for høj musik. Derfor har vi i år indskærpet, at lydniveauet skal holdes nede. Vi evaluerer traditionen tro samlet på byens aktiviteter, når sommeren er ovre.

Jeg håber, at rigtig mange nyder de mange muligheder, vi faktisk har i vores kommune i den kommende sommer. Og så ved jeg, at der heldigvis fortsat er mange oaser i vores skove, eller ved vores søer og strande, når man trænger til ro.

Jeg er sikker på, at der er plads til alle og ønsker alle en helt fantastisk sommer i vores dejlige kommune.

Publiceret 26 June 2019 09:20

Kulturskole vil starte fællessang

arrangement "Har du lyst til at være med til at skabe en tradition for fællessang og fællesskab om sang og musik på Helsinge Bibliotek?" Sådan lyder invitationen fra Kulturskolen Gribskov til et startmøde på Helsinge Bibliotek onsdag 27. november kl. 17.

Alle er velkomne, uanset om man er vant til at synge, kun synger under bruseren, kan spille klaver, eller bare nyder sangen, når den synges sammen med andre. Biblioteket sørger for kaffe og kage.

I forbindelse med fællessang til Spil Dansk ugen 30. oktober med borgmester Anders Gerner, sagde flere af de fremmødte, at det gav gåsehud at synge sammen. Og det har nu inspireret til at skabe en tradition for meget mere fællessang og forhåbentlig 'gåsehudsoplevelser' på Helsinge Bibliotek.

Ambitionen er, at det første arrangement bliver at synge julen ind en gang i løbet af december.

Har man spørgsmål inden mødet, kan man kontakte afdelingsleder Susse Manthey Olsen på mail ssoer@gribskov.dk.

jesl