DEBAT: Det eneste, du tænker på, er kassetænkning, Anders Gerner Frost

Af
Vivi Johansen, fleksjobber

Rågeleje

debat Borgmester Anders Gerner Frost, du vægter frivilligt arbejde højest. Hvad med alle os, der fleksjobber? Vi har meget svært ved at få job på de antal timer og de udfordringer, vi har helbredsmæssigt.

Det bedste tilbud, jeg har oplevet, er Gribskov Kommunes Interne Servicevirksomhed (GIV), som min daværende sagsbehandler sendte mig hen til. Men der kan de kun tilbyde en et-årig kontakt, og via dem kom jeg til at være på Helsinge Seniorcenter i den periode, som udløber til nytår. Det er den allerbedste tid og bedste sted. Det er fantastisk søde og rare mennesker, hvor der altid er en god stemning og hjertevarme, hvilket giver mig en masse glæde og indhold i min hverdag.

Men den glæde og tryghed, der er i at være der, kan desværre ikke fortsætte, da de ikke har mulighed for at ansætte fleksjobbere, og det derfor ellers kun er på frivillig basis. De er rigtig glade for hjælpen og kan godt bruge ekstra hænder, men det sætter økonomien en stopper for. Der vil være mange flere muligheder for fleksjobbere, hvis vi også kunne komme ud sådan nogle steder og blive fastansat. Men næh nej, det er kun frivillige, der kan få job allevegne, for bare det er gratis, bliver de taget imod med kyshånd.

Hvad havde du tænkt dig, Anders Gerner Frost? Skal vi ikke bare være pensionister i stedet for fleksjobbere, for så har vi meget nemmere ved at få job.

Det er ikke fleksjob, der er mest af. Indtil videre har jobcenteret kun formået at finde steder, som kun er for en kort periode, og det har jeg det rigtig skidt med. Det påvirker mig alt for meget psykisk. Jeg har lidt af en svær depression takket være jobcenteret, som kører folk psykisk ned, når helbredet svigter, og der skal kæmpes hele tiden med systemet med årelange sagsbehandlinger, svigt og manglende forståelse, vilje og medmenneskelighed for borgerne.

Det varede mig 12 år (fra 2004 til 2016) inden det lykkedes at blive tilkendt fleksjob, så det har sat dybe ridser i sjælen. Jeg kan ikke klare, hvis det kun kan blive korte perioder hver gang. Det skal være noget fast; en god og holdbar løsning, som giver tryghed for mig, der ikke er så psykisk stærk. Jeg håber, du vil tænke på os, som er nogle sårbare sjæle, og at du har bare lidt menneskelige følelser for borgerne, når du mener, at Gribskov Kommune skal være et godt sted at bo og arbejde i.

På Helsinge Seniorcenter er vi tre fleksjobbere, som kun har til nytår. Vi er alle så glade for være der, det sted betyder uendeligt meget for os, så det påvirker os meget, at der er ved at være slut. Men det er kommunens manglede vilje og besparelser, der afgør det hele. Hvad vil I gøre ved det? I slipper jo alligevel ikke for os fleksjobbere. I har udgifter med os, uanset hvordan I vender og drejer det, enten vi går ledige eller har job. Lad være med kun at fokusere på frivillig arbejdskraft.

Vi kunne måske høre med og blive en del af fællesskabet til glæde og gavn for alle. Det vil gøre stor glæde og lettelse, hvis du kan hjælpe tre til at blive fastansat i Helsinge Seniorcenter. Det vil være en god start og den bedste julegave.

Læs borgmesterens kommentar til Vivi Johansens læserbrev på side 32-33

Publiceret 05 December 2018 13:30

Shamanisme på posthuset

FOREDRAG Shamanisme er fra gammel tid en mulighed for at komme i kontakt med dyr, planter, himlen og jorden, og det kommer Simon Simonsen og fortæller om på Det Gamle Posthus i Gilleleje mandag 28. oktober kl. 19.00-21.30. Der er gratis adgang for medlemmer af foreningen AlterNaturligVis - ellers koster det 100 kr.

Shamanisme er udbredt over det meste af jorden, og i nyere tid kan Shamanisme bruges til heling af fysiske problemer og hjælpe det enkelte menneske med psykiske ubehag. En af grundpillerne i Shamanismen er trommen. Når man trommer, opstår der en vibration som går ind og balancerer forskellige dele af kroppen og lukker andre lyde ude.

Simon Simonsen har stået i lære som Shaman hos Anette Høst, Scandinavian Center for Shamanic Studies.

nici