Det var med de helt store armbevægelser, at demenscenteret Holbohave blev indviet. Den tidligere sundhedsminister Sophie Løhde klippede den røde snor. Foto: Jan F. Stephan

Det var med de helt store armbevægelser, at demenscenteret Holbohave blev indviet. Den tidligere sundhedsminister Sophie Løhde klippede den røde snor. Foto: Jan F. Stephan

'Man skider på dén gruppe, som har betalt skat til kommunen i mange, mange år '

Debatindlæg af Anne-Grethe Olloz, Kongensgavevej 10, 3200 Helsinge

Det var en chokerende nyhed at læse, at man påtænker at lukke Holbohave p.g.a. dårlig økonomi i Kommunen.

Jeg husker tydeligt den storslåede åbning i 2016 med deltagelse af Borgmester Kim Valentin, sundhedsminister Sophie Løhde, Birgit Roswald og mange flere.

Vi havde i Kommunen et virkelig godt daghjem til personer med demens - nemlig Bakkehus i Kagerup. Det lukkede man ned for, da man åbnede Holbohave med pomp og pragt.

Efter en mulig lukning af Holbohave står vore 760 (eller flere) demensramte uden værested. At man vil prøve at "indsluse" disse personer på de 4 aktivitetscentre i Kommunen er slet ikke den rette løsning for disse mennesker.

Dagcentrene var ikke bare for personerne med en demenssygdom, men ligeså meget et tiltrængt pusterum for de pårørende ægtefæller.

Hvis nogen anede (udover de ramte), hvor stort et arbejde/belastning det er for en pårørende at passe/være om en dement person 24/7 år ud og år ind, så tror jeg nok, at man i Kommunen ville tænke sig om en ekstra gang og prioritere anderledes.

Det er så stor en belastning både plejekrævende og følelsesmæssigt, at det næsten er uundgåeligt, at den pårørende selv bliver ramt af sygdom, stress og depression. Hvis deres "pusterum" bliver revet væk, så er konsekvensen for Kommunen, at der bliver dobbelt så mange syge personer at tage vare på i Gribskov Kommune. At skære ned på dette område, er at bide sig selv i halen.

Nu vil man så arbejde på at gøre Kommunen demensvenlig. Hvordan om jeg må spørge? Tomme ord er ikke nok - vi er mange demensvenlige personer i Kommunen, men der spændes ben både her og der fra Kommunens side. Jeg ønsker et demensvenligt svar fra Kommunen.

Man må konkludere, at Kommunen ikke evner at tage hånd om syge, handicappede og demensramte personer - men vægter lønforhøjelser til sig selv og promovering af Kongernes Nordsjælland. Kongernes Nordsjælland er såmænd bare et stykke af borgernes natur, som vi har benyttet i mange, mange år, uden det var kongeligt. Dét er der ikke lavet meget om på, selvom det nu kaldes kongeligt. Men indvielse med pomp og pragt skal der nok være.

For at sige det på godt gammelt dansk: Man skider på dén gruppe, som har betalt skat til Kommunen i mange, mange år og har været med til at skaffe os alle velfærd.

Publiceret 31 May 2018 00:00

Julekoncert i Helsinge kirke

Jul For første gang nogensinde bliver der afholdt julekoncert i Helsinge Kirke. Det sker 7. december klokken 15.

Initiativet er kommet fra nogle af kirkens medarbejdere, og de lover, at deltagerne garanteret er i julehumør, når de går hjem efter arrangementet. Eftermiddagen er planlagt således, at der er julemusik for alle generationer. Julesalmerne er valgt af kendte borgere i Helsinge, og de fortæller inden salmerne synges, hvorfor netop denne salme er deres favorit, blandt alle julens mange smukke melodier.

Kirkens organist Henrik Carlsen spiller på kirkens orgel således, at deltagerne kan synge med på de valgte julesalmer. Ind imellem synger Purnima Ortved nogle af de sange, hun har fremført i kirken i løbet af året blandet med kendte julesange. Hun bliver akkompagneret af kirkens kordegn Leif Hauge Christensen på keyboard.

Arrangementet er gratis.