DEBAT:

Stop grusgravning – Konservative vil bevare naturen

Af Niels Lawaetz, Konservative. Regionsrådskandidat13. juni 2017 vedtog Region Hovedstaden sin ”Råstofplan 2016”.
Flere avisindlæg kalder planerne om grusgravning ved Dronningmølle skandaløst, åndsvagt og helligbrøde, men der er flere steder, regionen vil grave.
Gribskov Kommune gjorde indsigelser over alle de interesseområder, regionen havde udpeget, og regionen hævder i sin plan, at ”der ikke er udpeget interesseområder på arealer som Natura 2000 områder, fredninger og større planlagte kommunale projekter ….og statsskov”.
Alligevel har regionens Trafik- og Miljøudvalg med formand Jens Mandrup, SFs spidskandidat til regionsvalget, udpeget disse fire interesseområder:
Dronningmølle – lige op ad Ruslandsfredningen og Tegners Museum, indenfor kystnærhedszonen, og lige op ad den kommende nationalpark Kongernes Nordsjælland. Det vil ødelægge turismen i området og forholdene for sjældne træk- og rovfugle, blandt andet traner og rød glente
Nellerød – burde hedde Nejlinge, som området grænser helt op til - omfatter også store dele af Høbjerg hegn, der er fredskov
Helsinge - Ammendrup udlagt til fremtidig byzone – et område fra Skovgårdsvej i Helsinge til Annisse Nord
Esbønderup – Natura2000 område og statsskov (er siden taget ud af planen)
Kun ligegyldighed over for vores natur eller uvidenhed kan være årsagen, at en plan med det indhold er vedtaget.
Det skal stoppes. Derfor – stem personligt og lokalt ved regionsvalget 21. november.

Publiceret 24 October 2017 00:00

Shamanisme på posthuset

FOREDRAG Shamanisme er fra gammel tid en mulighed for at komme i kontakt med dyr, planter, himlen og jorden, og det kommer Simon Simonsen og fortæller om på Det Gamle Posthus i Gilleleje mandag 28. oktober kl. 19.00-21.30. Der er gratis adgang for medlemmer af foreningen AlterNaturligVis - ellers koster det 100 kr.

Shamanisme er udbredt over det meste af jorden, og i nyere tid kan Shamanisme bruges til heling af fysiske problemer og hjælpe det enkelte menneske med psykiske ubehag. En af grundpillerne i Shamanismen er trommen. Når man trommer, opstår der en vibration som går ind og balancerer forskellige dele af kroppen og lukker andre lyde ude.

Simon Simonsen har stået i lære som Shaman hos Anette Høst, Scandinavian Center for Shamanic Studies.

nici