Quizzen 'Smart Parat Svar' udfordrer både elevernes viden, hukommelse og evne til at samarbejde. Pressefoto

Quizzen 'Smart Parat Svar' udfordrer både elevernes viden, hukommelse og evne til at samarbejde. Pressefoto

Landsdækkende quiz: Kender du den klogeste 6. klasse?

4. december dyster otte af Gribskov Kommunes 6.-klasser i den landsdækkende quiz 'Smart parat svar'

arrangement Onsdag 4. december sætter Gribskov Biblioteker gang i jagten på kommunens klogeste 6.-klasse, som kommer til at deltage i den landsdækkende dyst om titlen 'Danmarks klogeste 6.-klasse'.

Otte af kommunens 6.-klasser har tilmeldt sig den lokale runde af den landsdækkende quiz 'Smart Parat Svar', der både udfordrer elevernes viden, hukommelse og evne til at tænke hurtigt, men også deres evne til at samarbejde.

I den lokale runde af 'Smart Parat Svar' onsdag 4. december i biografsalen i Gilleleje dyster de otte klasser med hvert sit udvalgte hold på fem elever mod hinanden i to indledende runder. Derefter gennemføres en finalerunde med vinderholdet fra de to indledende runder.

Præmie på 10.000 kr.

Vinderholdet går videre til en regional runde, hvor de dygtigste klasser fra regionen dyster om en plads i den store finale, der finder sted onsdag 5. februar. Vinderne af den landsdækkende finale vinder både titel som 'Danmarks klogeste 6.-klasse' og en præmie på 10.000 kroner.

jesl

Publiceret 03 December 2019 16:00

Julekoncert i Helsinge kirke

Jul For første gang nogensinde bliver der afholdt julekoncert i Helsinge Kirke. Det sker 7. december klokken 15.

Initiativet er kommet fra nogle af kirkens medarbejdere, og de lover, at deltagerne garanteret er i julehumør, når de går hjem efter arrangementet. Eftermiddagen er planlagt således, at der er julemusik for alle generationer. Julesalmerne er valgt af kendte borgere i Helsinge, og de fortæller inden salmerne synges, hvorfor netop denne salme er deres favorit, blandt alle julens mange smukke melodier.

Kirkens organist Henrik Carlsen spiller på kirkens orgel således, at deltagerne kan synge med på de valgte julesalmer. Ind imellem synger Purnima Ortved nogle af de sange, hun har fremført i kirken i løbet af året blandet med kendte julesange. Hun bliver akkompagneret af kirkens kordegn Leif Hauge Christensen på keyboard.

Arrangementet er gratis.