Foredrag om gaming og gambling

Foredrag Selvom gambling og gaming typisk anskues som to forskellige spiltyper, bliver skillelinjerne mellem dem mere og mere udviskede. Ifølge Center for Ludomani har gamblingindustrien nemlig bevæget sig ind på gamingmarkedet.

5. december kl. 17.00 holder Center for Ludomani derfor oplæg på Gilleleje Bibliotek om unge, gaming og gambling. Formålet er, at voksne skal lære, hvorledes de kan hjælpe deres unge med at gennemskue, hvad der foregår i spilverdenen. De vil oplyse om aggressive forretningsmodeller og om de gamblingelementer, der er i computerspil, herunder Loot Boxes, hvor spilleren køber en virtuel kasse med tilfældige elementer, som kan bruges i selve spillet.

Det er vigtigt at være opmærksom på disse tendenser, da en stor gruppe af de, der gamer, er helt unge. Det vil sige, at helt unge bliver præsenteret for gamblingverdenen lang tid før, det er lovligt for den unge at gamble. Arrangementet er gratis, men tilmelding nødvendig.

CB

Publiceret 25 November 2019 11:30

Julekoncert i Helsinge kirke

Jul For første gang nogensinde bliver der afholdt julekoncert i Helsinge Kirke. Det sker 7. december klokken 15.

Initiativet er kommet fra nogle af kirkens medarbejdere, og de lover, at deltagerne garanteret er i julehumør, når de går hjem efter arrangementet. Eftermiddagen er planlagt således, at der er julemusik for alle generationer. Julesalmerne er valgt af kendte borgere i Helsinge, og de fortæller inden salmerne synges, hvorfor netop denne salme er deres favorit, blandt alle julens mange smukke melodier.

Kirkens organist Henrik Carlsen spiller på kirkens orgel således, at deltagerne kan synge med på de valgte julesalmer. Ind imellem synger Purnima Ortved nogle af de sange, hun har fremført i kirken i løbet af året blandet med kendte julesange. Hun bliver akkompagneret af kirkens kordegn Leif Hauge Christensen på keyboard.

Arrangementet er gratis.