Kom og hør foredrag om Pink Floyd. Pressefoto

Kom og hør foredrag om Pink Floyd. Pressefoto

The Wall fylder 40 år

Foredrag Pink Floyd's 'The Wall' har 40 års jubilæum i år. I den anledning kommer Thomas Ulrik Larsen og holder foredrag 28. november klokken 19 til 21.10 på Gilleleje Bibliotek.

Pink Floyd og Thomas Ulrik Larsen har mange år på bagen sammen. Thomas har flere gange haft bandet under lup, mens han studerede musikvidenskab på Københavns Universitet. I seks år var han kapelmester i det mest velrenommerede Pink Floyd-coverband i Europa.

"Hvordan fik ”bandet, der nægtede at udgive singler” det allerstørste single-hit lige på kanten mellem 1970’erne og 1980’erne? Hvordan var verdens populæreste live-band blevet så trætte af at turnere, at det blev nødvendigt at bygge en mur mellem band og publikum?," skriver Gilleleje Bibliotek i en pressemeddelelse og fortsætter: "The Wall cementerede med 33 millioner solgte eksemplarer, at Pink Floyd var koncept-rockens konger, men ved overgangen til 1980’erne var bandet på sammenbruddets rand. Kørt ned af paranoia, udbrændthed og magtkampe."

Thomas Ulrik Larsen går bag muren i to timer, hvor historier, billeder, lydklip, video, musikanalyse og fortolkning går op i en højere enhed.

Publiceret 22 November 2019 10:00

Julekoncert i Helsinge kirke

Jul For første gang nogensinde bliver der afholdt julekoncert i Helsinge Kirke. Det sker 7. december klokken 15.

Initiativet er kommet fra nogle af kirkens medarbejdere, og de lover, at deltagerne garanteret er i julehumør, når de går hjem efter arrangementet. Eftermiddagen er planlagt således, at der er julemusik for alle generationer. Julesalmerne er valgt af kendte borgere i Helsinge, og de fortæller inden salmerne synges, hvorfor netop denne salme er deres favorit, blandt alle julens mange smukke melodier.

Kirkens organist Henrik Carlsen spiller på kirkens orgel således, at deltagerne kan synge med på de valgte julesalmer. Ind imellem synger Purnima Ortved nogle af de sange, hun har fremført i kirken i løbet af året blandet med kendte julesange. Hun bliver akkompagneret af kirkens kordegn Leif Hauge Christensen på keyboard.

Arrangementet er gratis.