Store strygedag på Esrum Møllegård

Fritid Så er der store strygedag på Esrum Møllegård. Det er 24. November.

"Esrum Å-laug fanger i den kommende weekend de fisk, man skal bruge, til at starte en ny generation af ørreder til udsætning i vandløb i Nordsjælland. 24. november stryges fiskene for æg og sæd og opdrættet foregår derefter i foreningens klækkeri," skriver Esrum Å-laug i en pressemeddelelse. Strygningen foregår på plænen ved klækkeriet på Esrum Møllegård fra klokken 11.00 og et par timer frem, indtil alle fisk er strøget.

Publiceret 21 November 2019 16:00

Julekoncert i Helsinge kirke

Jul For første gang nogensinde bliver der afholdt julekoncert i Helsinge Kirke. Det sker 7. december klokken 15.

Initiativet er kommet fra nogle af kirkens medarbejdere, og de lover, at deltagerne garanteret er i julehumør, når de går hjem efter arrangementet. Eftermiddagen er planlagt således, at der er julemusik for alle generationer. Julesalmerne er valgt af kendte borgere i Helsinge, og de fortæller inden salmerne synges, hvorfor netop denne salme er deres favorit, blandt alle julens mange smukke melodier.

Kirkens organist Henrik Carlsen spiller på kirkens orgel således, at deltagerne kan synge med på de valgte julesalmer. Ind imellem synger Purnima Ortved nogle af de sange, hun har fremført i kirken i løbet af året blandet med kendte julesange. Hun bliver akkompagneret af kirkens kordegn Leif Hauge Christensen på keyboard.

Arrangementet er gratis.