Kirsten Borberg holder på lørdag 9. november på Græsted Bibliotek foredrag om kvindelige dramatikere på Holbergs tid. Pressefoto

Kirsten Borberg holder på lørdag 9. november på Græsted Bibliotek foredrag om kvindelige dramatikere på Holbergs tid. Pressefoto

Litterær lørdag om kvindelige dramatikere

foredrag Gribskov Folkeuniversitet og Blik - Græsted Bibliotek indbyder til litterær lørdag 9. november kl. 13- 15, hvor Kirsten Borberg, cand.pæd og tidligere lektor, holder foredrag om kvindelige dramatikere på Holbergs tid.

Dengang fik flere kvindelige dramatikere opført stykker på Det Kgl. Teater, men trods nogen succes blev de alligevel mødt med voldsom kritik for at være for frække og plagierende, for kritiske og selvhævdende. Og i dag er de stort set glemt.

Denne lørdag stifter man bekendtskab med to af disse dramatikere og debattører, Charlotta Dorothea Biehl (1731-1788) og Thomasine Gyllembourg (1773-1856).

Sidstnævnte var både meget værdsat og læst i sin samtid, men også hun blev siden stort set glemt, indtil kvindelitteraturens opblomstring i 1970'erne.

Stilen og indholdet i hendes noveller og romanen 'Ægtestand' kan sammenlignes med personer og miljø hos Jane Austen og blev en vægtig repræsentant for den romantiske bølge i 1800-tallets første halvdel.

Entré 50 kroner.

jesl

Publiceret 07 November 2019 19:00