Kirsten Borberg holder på lørdag 9. november på Græsted Bibliotek foredrag om kvindelige dramatikere på Holbergs tid. Pressefoto

Kirsten Borberg holder på lørdag 9. november på Græsted Bibliotek foredrag om kvindelige dramatikere på Holbergs tid. Pressefoto

Litterær lørdag om kvindelige dramatikere

foredrag Gribskov Folkeuniversitet og Blik - Græsted Bibliotek indbyder til litterær lørdag 9. november kl. 13- 15, hvor Kirsten Borberg, cand.pæd og tidligere lektor, holder foredrag om kvindelige dramatikere på Holbergs tid.

Dengang fik flere kvindelige dramatikere opført stykker på Det Kgl. Teater, men trods nogen succes blev de alligevel mødt med voldsom kritik for at være for frække og plagierende, for kritiske og selvhævdende. Og i dag er de stort set glemt.

Denne lørdag stifter man bekendtskab med to af disse dramatikere og debattører, Charlotta Dorothea Biehl (1731-1788) og Thomasine Gyllembourg (1773-1856).

Sidstnævnte var både meget værdsat og læst i sin samtid, men også hun blev siden stort set glemt, indtil kvindelitteraturens opblomstring i 1970'erne.

Stilen og indholdet i hendes noveller og romanen 'Ægtestand' kan sammenlignes med personer og miljø hos Jane Austen og blev en vægtig repræsentant for den romantiske bølge i 1800-tallets første halvdel.

Entré 50 kroner.

jesl

Publiceret 07 November 2019 19:00

Julekoncert i Helsinge kirke

Jul For første gang nogensinde bliver der afholdt julekoncert i Helsinge Kirke. Det sker 7. december klokken 15.

Initiativet er kommet fra nogle af kirkens medarbejdere, og de lover, at deltagerne garanteret er i julehumør, når de går hjem efter arrangementet. Eftermiddagen er planlagt således, at der er julemusik for alle generationer. Julesalmerne er valgt af kendte borgere i Helsinge, og de fortæller inden salmerne synges, hvorfor netop denne salme er deres favorit, blandt alle julens mange smukke melodier.

Kirkens organist Henrik Carlsen spiller på kirkens orgel således, at deltagerne kan synge med på de valgte julesalmer. Ind imellem synger Purnima Ortved nogle af de sange, hun har fremført i kirken i løbet af året blandet med kendte julesange. Hun bliver akkompagneret af kirkens kordegn Leif Hauge Christensen på keyboard.

Arrangementet er gratis.