Dokumentar og drama i biograf

Almodóvars ”Smerte og ære”, ”Krigsfotografen” og ”Downton Abbey” i Tisvilde Bio

Film Der er lagt op til tre nye film i hver sin genre i Tisvilde Bio i oktober.

Filmen ”Smerte og ære” er instrueret af Pedro Almodóvar og har alle de ting, som hans fans elsker nemlig drama, humor og varme. Filmen handler om en aldrende filminstruktør, Salvador Mallo, som har haft stor succes i sit professionelle liv, men som alligevel oplever sit liv som meningsløst. Han er syg og svag og holder tanken om døden på afstand med rygeheroin. Han kan ikke forstå, hvor passionen er blevet af, og han søger tilbage til sin barndom, hvor pengene var små men kærligheden stor i et forsøg på at finde meningen med livet. Antonio Banderas og Penélope Cruz spiller med i filmen, som kan ses 4. oktober klokken 15.

”Krigsfotografen” er en dokumentar om den prisvindende fotograf Jan Grarup. Filmen er instrueret af Boris Benjamin Bertram og handler om det svære liv, hvor Jan Grarup er ude i verdens brændpunkter men samtidig far til fire børn, som han ikke er så tæt på i hverdagen. Jan Grarups kone bliver alvorligt syg, men alligevel rejser han igen til Mosul, hvor der sker rædselsfulde ting, og hvor også han er i fare for at blive dræbt. De billeder, som Jan Grarup tager, er fyldt med menneskelig lidelse og død, og hvordan passer det med et liv med fire børn og en kræftsyg kone? Filmen vises 5. oktober klokken 16.

Også i oktober vil det være muligt at se ”Downton Abbey”. Filmen er instrueret af Michael Engler, og alle de elskede stjerneskuespillere med Maggie Smith i spidsen er med. Filmen er en selvstændig historie om regentparrets besøg på Downton Abbey, hvor det på mange måder er blevet nye tider og strengere økonomiske forhold. Kongen medbringer egne tjenestefolk, og Lady Mary er skrækslagen ved tanken. Loyaliteten er dog uændret og selv svigersønnen, den irske republikaner Tom og den gamle lady Violet kender deres pladser, da det virkelig gælder, om end Violet volder problemer. Filmen kan ses fra 1. til 6. oktober klokken 20.

Kapp

Publiceret 04 October 2019 14:00