Gilleleje Bio viser operaen 'Rigoletto', en optagelse fra Bregenz Festival i Østrig.

Gilleleje Bio viser operaen 'Rigoletto', en optagelse fra Bregenz Festival i Østrig.

Rigoletto af Verdi på det hvide lærred

Oplev den kendte opera i Gilleleje Bio

Sangkunst Gilleleje Bio viser nu den berømte opera 'Rigoletto' i Gilleleje Bio, Kulturhavnen. Forestillingen er en optagelse fra Bregenz Festival i Østrig, spillet på Bodensøen.

Rigoletto er egentlig navnet på en gammel italiensk runddans, men i operaen er han en pukkelrygget hofnar fra 1500-tallet. Han har - i al hemmelighed - en ung uskyldig, men gudesmuk datter, som han for enhver pris ønsker af beskytte mod verdens 'liderbasser'. Da Rigoletto opdager at hans arbejdsgiver, hertugen, allerede har kastet sine snører ud efter datteren, hyrer han en lejemorder, og alt går galt.

Dirigenten Enrique Mazzola er spansk og kendt som dirigent af både opera og symfonisk musik, samt ekspertfortolker af bel canto opera. Han har været fast dirigent, bl.a. ved Deutsche Oper, Berlin.

Instruktøren Phillipp Stölzl er tysker, og arbejder med både tv, teater, film og video; alt fra Mick Jagger til Pavarotti. Hans operaproduktioner omfatter bl. a. Gounods Faust og Verdis Troubadouren..

Vladimir Stoyanov, baryton, synger partiet som Rigoletto. Han er fra Bulgarien, debuterede i 1993 på Burgas Operaen, og har siden optrådt på flere store scener, bl.a. Pariseroperaen og Wiener Staatsoper.

Forestillingen, der næsten varer tre timer, vises onsdag 9. oktober kl. 19.

CV

Publiceret 03 October 2019 16:00