Tag på tur til kirke og slotsruin

Udflugt Dansk Vandrelaug Nordsjælland tilbyder en tur 18. august til Søborg Sø og besøg i kirke med kalkmalerier og slotsruin.

"Vi går over den endnu udtørrede Søborg Sø langs kanaler og levende hegn til Søborg, hvor vi skal se og høre om kirken med kalkmalerier og resterne af bispe- og kongeborgen, før vi fortsætter til Gilleleje. Her kan vi eventuelt købe kaffe eller is før hjemrejse. Turen er på cirka 10 kilometer og begynder på Saltrup Trb. Klokken 11.42 og slutter på Gilleleje St. omkring 15.00.

Man medbringer selv mad og drikke til pausen. Tilmelding er ikke nødvendig.

Kapp

Publiceret 14 August 2019 16:00

Julekoncert i Helsinge kirke

Jul For første gang nogensinde bliver der afholdt julekoncert i Helsinge Kirke. Det sker 7. december klokken 15.

Initiativet er kommet fra nogle af kirkens medarbejdere, og de lover, at deltagerne garanteret er i julehumør, når de går hjem efter arrangementet. Eftermiddagen er planlagt således, at der er julemusik for alle generationer. Julesalmerne er valgt af kendte borgere i Helsinge, og de fortæller inden salmerne synges, hvorfor netop denne salme er deres favorit, blandt alle julens mange smukke melodier.

Kirkens organist Henrik Carlsen spiller på kirkens orgel således, at deltagerne kan synge med på de valgte julesalmer. Ind imellem synger Purnima Ortved nogle af de sange, hun har fremført i kirken i løbet af året blandet med kendte julesange. Hun bliver akkompagneret af kirkens kordegn Leif Hauge Christensen på keyboard.

Arrangementet er gratis.