På Stejlepladsen udfolder Les Butors 2. august en akrobatisk og ret nervepirrende parringsleg. Foto: Les Butors

På Stejlepladsen udfolder Les Butors 2. august en akrobatisk og ret nervepirrende parringsleg. Foto: Les Butors

Gratis gadeteater i Gilleleje og Græsted

De i alt fire forestillinger kan opleves 2. og 4. august

scene Også i år har Gribskov Teater hentet forestillinger fra internationale teatergrupper til Gribskov i samarbejde med Passage Festival i Helsingør.

I Gilleleje er der fredag 2. august gratis teater på Kulturbroen og på Stejlepladsen fra kl. 15.30.

Dagen starter med den lille, men i indhold store, dukketeaterforestilling 'Roulettes', som er skabt af det catalanske teaterkompagni Compania eLe. Forestillingen er 15 minutters poesi om den gamle mand, Ramiro og hans møde med den frække dreng Enzo.

Ikke så klassisk western

Kl. 16-16.45 på Kulturbroen tager Bruital Cie fra Bruxelles den klassiske western under behandling i en underholdende og lettere skør forestilling med sheriffen, den forførende skønhed, banditten, der skal fanges og mange andre.

Den kvindelige skuespiller, der lægger krop til figurerne, mens hendes mandlige makker er stemmerne bag.

Aftenen slutter kl. 19 på Stejlepladsen foran Restaurant Gilleleje Havn, hvor scenen er en roterende syv meter høj stige, der hænger sammen med et 350 kg tungt jernstativ.

På det udfolder Les Butors en akrobatisk og for tilskuerne også ret nervepirrende parringsleg.

Søndag den 4. august kl. 14 spiller det italienske teaterkompagni Compagnia la Fabiola dukketeaterforestillingen 'Fabiola og hunden' på Torvet i Græsted, der var et stort hit i Gilleleje sidste år.

Selv om man godt kan se, er var snore i både pigen Fabiola og hendes livlige hund, føles de hele tiden som levende og helt ægte i deres leg, deres fjollerier og kærlige omgang med hinanden.

jesl

Publiceret 31 July 2019 10:30