Gilleleje Travalje Forening er klar med travaljestævne i juli. Presefoto

Gilleleje Travalje Forening er klar med travaljestævne i juli. Presefoto

Årets travaljestævne er klar

Kamp Så er Gilleleje Travalje Forening klar med femte udgave af et lokalt travaljestævne, der i år finder sted lørdag 27. juli med start kl. 1400.

"Ud over vores lokale Gilleleje hold er der inviteret travaljehold fra blandt andet Hundested, og igen i år forventer vi en spændende dyst med ”arvefjenderne” fra Hundested. I år har der også meldt sig hold helt fra Bremen i Tyskland, så for første gang kan vi se frem til travalje landskamp," skriver Gilleleje Travalje Forening i en pressemeddelelse.

I det store telt på havnen bag auktionshallen vil der allerede fredag 26. juli være et musikalsk arrangement som optakt til lørdagens stævne.

Jazz

Kl. 16 vil der være jazz med bandet Six Foot Stompers.

Fra kl. 19 vil det lokale band Stray spille op til dans, og fra kl. 21 vil irske Elsa Jean McTaggart Fiddler Band underholde, indtil teltet lukker kl. 24.

Efter lørdagens stævne er der fra kl. 18 mulighed for spisning i teltet til tonerne af det forrygende party band Madam Blå og Poprockerne. Efter spisningen og fortsætter Madam Blå og Poprockerne frem til kl. 01.

Kapp

Publiceret 17 July 2019 17:00

Shamanisme på posthuset

FOREDRAG Shamanisme er fra gammel tid en mulighed for at komme i kontakt med dyr, planter, himlen og jorden, og det kommer Simon Simonsen og fortæller om på Det Gamle Posthus i Gilleleje mandag 28. oktober kl. 19.00-21.30. Der er gratis adgang for medlemmer af foreningen AlterNaturligVis - ellers koster det 100 kr.

Shamanisme er udbredt over det meste af jorden, og i nyere tid kan Shamanisme bruges til heling af fysiske problemer og hjælpe det enkelte menneske med psykiske ubehag. En af grundpillerne i Shamanismen er trommen. Når man trommer, opstår der en vibration som går ind og balancerer forskellige dele af kroppen og lukker andre lyde ude.

Simon Simonsen har stået i lære som Shaman hos Anette Høst, Scandinavian Center for Shamanic Studies.

nici