Fødselar Anders Buhl i de laksko hans fik forkærlighed for som 14-årig piccolo Fotograf: Jacob Christian Hansen

Fødselar Anders Buhl i de laksko hans fik forkærlighed for som 14-årig piccolo Fotograf: Jacob Christian Hansen

Hotel-ildsjæl og festfyrste fylder 40

Manden bag Helenekilde Anders Buhl fylder 40 år

Navne Anders Buhl fylder 40 år. Han er idémanden bag Helenekilde, som var et af de første hippe badehoteller i Danmark, han er moderne impresario på fornavn med danske stjerner, og så er han også festfyrste med en finger i de mest kreative festligheder ud over hele Nordsjælland.

Anders Buhl startede sin karriere som 12-årig på hotel og har i de følgende 28 år været drivkraft bag mere end 25 restauranter, dinner clubs, hoteller, caféer, bistroer, street food markets og en perlerække af unikke festligheder i Nordsjælland for jetsettet i ‘reservatet’. Nu fylder han 40 år og vender tilbage til Tisvilde Bistro med en festlig cocktail af sommer, musik, uhæmmet livsglæde, alsidig gastronomi og afslappet selvforkælelse.

Nye oplevelser

Han er en idémager, en projektbobler, der ikke kan holde fingrene fra vilde niche-projekter, som giver gæsterne helt nye oplevelser kombineret med en lyst til at bevare det originale og autentiske. Og så har han meget tidligt udviklet en en stor passion for musik. Hans drengeværelse var et mini-dj-studie, hvor hans stod hver eneste dag og øvede sig i at spille gamle vinylplader, lytte til musik og fange beats.

Oprindeligt er Anders Buhl vokset op som enebarn med en enlig mor i Middelfart på Fyn i et meget sparsommeligt hjem med kærligt nærvær og stort fokus på, hvad der er rigtigt og forkert i livet, og hvordan man skal opføre sig ordentligt.

Folkeskolen var ikke det, der havde den største interesse, og meget tidligt fandt han ud af, at han syntes, det var sjovere at arbejde og udrette noget og skabe værdi ad denne vej end skolevejen. Han fik sit første job som opvasker som 12-årig på Hotel Kongebrogaarden, som dengang var Danmarks eneste 5-stjernede hotel uden for København, hvor han fik lov at slå græsplænen og feje terrassen.

Ingen skaber alene

“Det gav mig værdi, at jeg kunne se, at min arbejdsindsats var med til at gøre en forskel. Jeg elskede at arbejde med andre mennesker, og jeg oplevede allerede dengang, at det at arbejde i hotel- og restaurationsmiljøet var ligesom at få en ekstra familie, hvor ens indsats gjorde en forskel, så man i fællesskab kan bygge noget, fordi ingen skaber alene.”

Da han var 14 år, blev han forfremmet til Danmarks yngste piccolo på Hotel Kongebrogaarden. Hotellet havde fået en ny direktør, som kom fra reklamebranchen, og han opdagede Anders’ talent, engagement og interesse.

Da han blev 15 år, startede han i lære som tjener, og det startede hans videre rejse i restaurationsbranchen . Han ville vide alt og læste og læste og læste - om alt på menukortet, alle råvarer og måder at dyrke smag. En ny hjørnesten blev Konrad i Pilestræde i 00erne, hvor gode venner arbejdede og gav Anders en invitation til at flytte til København. Anders var en del af teamet på Konrad i en årrække frem til endnu en ny og fantastisk mulighed bød sig: Et tilsandet hotel i Tisvilde.

Anders havde aldrig hørt om Tisvilde før, men det lykkedes ham at skabe Helenekilde Badehotel. Dette projekt betød, at han fik chancen for at gå om bord i nye eventyr: Fra fusion med Restaurant Olsen, køb af Strandhotellet i Tisvilde, køb af Hotel Havgaarden i Vejby, køb af Tisvilde Caféen, køb af restauranten som blev til Bistro Bistro i Tisvildeleje, lavede et kildevands-firma, åbnede en smørrebrødsbutik med delikatesser på Emdrupvej. Det var en fantastisk rejse hele vejen frem til finanskrisen, som ramte ham, da han var 28 år. Han blev klemt, og det kostede alt det, han havde skabt. Men han kom ovenpå igen.

Ny epoke

En ny epoke gik forbi dinnerklubben A Porta og Klub Lækker på Kongens Nytorv til Skovriderkroen i Charlottenlund og flere andre steder. I dag er Anders Buhl tilbage i Tisvilde med et revitaliseret Tisvilde Bistro, street food markedet ‘Månedanserens Baghave’, som musikchef for Marienlyst Strandhotel og partner i Klub Pangea på Skovriderkroen sammen med blandt andet Lene Nystøm.

Fødselsdagen skal fejres med en fest. Privat er Anders Buhl bosiddende i Tisvilde, har en kæreste og tre børn.

Publiceret 16 July 2019 11:00

Shamanisme på posthuset

FOREDRAG Shamanisme er fra gammel tid en mulighed for at komme i kontakt med dyr, planter, himlen og jorden, og det kommer Simon Simonsen og fortæller om på Det Gamle Posthus i Gilleleje mandag 28. oktober kl. 19.00-21.30. Der er gratis adgang for medlemmer af foreningen AlterNaturligVis - ellers koster det 100 kr.

Shamanisme er udbredt over det meste af jorden, og i nyere tid kan Shamanisme bruges til heling af fysiske problemer og hjælpe det enkelte menneske med psykiske ubehag. En af grundpillerne i Shamanismen er trommen. Når man trommer, opstår der en vibration som går ind og balancerer forskellige dele af kroppen og lukker andre lyde ude.

Simon Simonsen har stået i lære som Shaman hos Anette Høst, Scandinavian Center for Shamanic Studies.

nici