Ny Rema 1000 i Gilleleje?

Af
Anne Larsen

Rosenvang 2

Debat Rema 1000 ønsker ny butik, og Bakkeselskabet tilbyder at sælge grundareal ved Gilleleje-hallen til formålet. Det må være en god ide: Den sunde konkurrence mellem byens dagligvarebutikker kan fastholdes. Offentlig adgang til rekreative og kystnære områder kan fastholdes ved Bakkeselskabets salg af grund.

De aktiviteter, der kommer på grunden, vil give en daglig udnyttelse og ikke kun blive brugt få dage om året. Fremstår lidt kedeligt i hverdagen lige nu. Kommende P-pladser (varieret tidsbegrænsninger) kan også blive til gavn for besøgende til Vesterbrogade via Møllegade, Kulturhavnens besøgende kan finde udvidet tidsbegrænsning.

Lokalerne - hvor Rema 1000 er i dag - kan givetvis anvendes til flere formål og måske opdeles? Overvejende bør det være til helårs-aktiviteter. Gilleleje har fantastiske tilbud til beboere og gæster. Fine renoveringer i den gamle bydel er vigtig for at bevare interessen for historien ud i fremtiden fremtiden. Bydelen skærmes af moderne byggeri - med Kulturhavnen som nærmeste nabo - og inden længe bygges der boliger og flere plejehjemspladser. Byggeri på Bakkeselskabets grund - tilpasset omgivelserne forekommer som en naturlig udvikling af vores bysamfund. Håber initiativtagerne med Gribskov kommune og borgerne ved fælles hjælp finder en vej og kommer i mål.

Publiceret 06 July 2019 10:00

Shamanisme på posthuset

FOREDRAG Shamanisme er fra gammel tid en mulighed for at komme i kontakt med dyr, planter, himlen og jorden, og det kommer Simon Simonsen og fortæller om på Det Gamle Posthus i Gilleleje mandag 28. oktober kl. 19.00-21.30. Der er gratis adgang for medlemmer af foreningen AlterNaturligVis - ellers koster det 100 kr.

Shamanisme er udbredt over det meste af jorden, og i nyere tid kan Shamanisme bruges til heling af fysiske problemer og hjælpe det enkelte menneske med psykiske ubehag. En af grundpillerne i Shamanismen er trommen. Når man trommer, opstår der en vibration som går ind og balancerer forskellige dele af kroppen og lukker andre lyde ude.

Simon Simonsen har stået i lære som Shaman hos Anette Høst, Scandinavian Center for Shamanic Studies.

nici