VM- og EM-makkerparret Lisa Kjer Andersen og Macimo viser 'Ride op af bakke'. Foto: Annelies Hayes Andersen

VM- og EM-makkerparret Lisa Kjer Andersen og Macimo viser 'Ride op af bakke'. Foto: Annelies Hayes Andersen

Så' der noget til hestefolket: Inviterer til landets største Trec-event

Gribskov Trec Event 2019 finder sted ved Fredbogaard 29.-30. juni

Den sidste weekend i juni kommer Eventpladsen ved Fredbogaard i Græsted til at emme af liv, når ryttere og heste indtager pladsen. Græsted og omegns rideklub fra Blistrup inviterer nemlig Danmarks største Trec-event.

Arrangementet er tiltænkt erfarne Trec-ryttere, men det er også muligt at deltage som hel ny i sporten. Rytterne og hestene vil blive testet i tre faser både lørdag og søndag og vil blive bedømt af erfarne Trec-dommere.

Arrangørerne fortæller, at der er 50 pct. flere tilmeldte end forventet.

Det bliver et spændende arrangement også for publikum, for der er en masse at se på, og der er gratis adgang, lyder det fra arrangørerne.

Maya på lånte Bakkegårds Sandman aka Poni viser 'stå stille i 10 sek.'-opgaven og har hjælper med, som er fuldt tilladt i den laveste klasse.

Maya på lånte Bakkegårds Sandman aka Poni viser 'stå stille i 10 sek.'-opgaven og har hjælper med, som er fuldt tilladt i den laveste klasse.

"For folk, der ikke har kendskab til Trec, forklarer jeg det gerne, som om at det er ridesportens triathlon. Det er ikke bare én ting, man bliver testet i, men hele tre meget alsidige discipliner," fortæller Lisa Kjer Andersen fra Græsted i en pressemeddelelse.

Hun er primus motor for stævnet og har sammen med sin hest Macimo opnået en masse stævneerfaring fra udlandet- bl.a. VM i Spainen og EM i Italien.

Der er allerede interesse for stævnet fra ryttere fra lande som Holland, Sverige og England, mens lokale ryttere i alderen fra syv år og opefter allerede har deltaget i træninger og næsten ikke kan vente.

Pernille A. Sørensen, næstformand fra Fredbogård Fonden, glæder sig over samarbejdet.

”Vi er meget glade og beæret over at stævneledelsen har valgt, at ville indgå samarbejde med os. For os som Fond har det multikulturelle, en stor værdi i forhold til den mangfoldighed vi ønsker, der skal repræsentere Fredbogård,” siger hun.

Der vil være overnatning for alle involverede lige fra dommere, hjælpere, forældre, arrangører, ryttere og ikke mindst hestene på campingområdet på Eventpladsen.

Arrangørerne vil gøre Gribskov TREC event til Nordens største Trec-stævne. Der er stor opbakning fra både frivillige, ryttere og sponsorer. Arrangørerne fremhæves donationer fra Gribskov Kommunes Udviklingspulje samt DIF og DGI’s foreningspulje samt en masse lokale virksomheder indenfor ridesporten.

”Vi er glade for alle, som har støttet os med både præmier og tid. For vi vil smadder gerne sætte Græsted på landkortet med andet end gamle biler og håber vi kan gentage det hele igen til næste år,” siger Lisa Kjer Andersen i en pressemeddelelse.

Lørdagen er for de øvede ryttere, der rider en lang orienteringstur på 40 kilometer over Søborg Sø og gennem Kongernes Nordsjælland i det smukke Gribskov. Om søndagen er der lagt op til mange oplevelser på selve eventpladsen, hvor alle 66 startere skal igennem forhindringsbane og gangartstest. Det starter kl. 9 og præmieoverrækkelsen er ca. kl. 16. Højdepunktet bliver omkring kl. 12, hvor de øvede ryttere kommer på banen.

jesl

FAKTA

Hvad er Trec

Trec er en test af hestens og rytterens samarbejde. Rytter og hest skal igennem tre faser:

  • 1) Orienteringsridt. Orienteringsruten vil som udgangspunkt være opdelt i nogle etaper, som hver skal rides på en fastsat hastighed.
  • 2) Kontrol af Gangarter. Denne opgave udføres på en bane, som er mellem 75 m og 150 m lang, afhængig af klassen.
  • 3) Forhindringsbane. Her bedømmes rytterens evne til sammen med hesten at gennemføre en række opgaver på en sikker og fornuftig måde. Nogle udføres til fods og nogle til hest.

Publiceret 25 June 2019 10:00

Kulturskole vil starte fællessang

arrangement "Har du lyst til at være med til at skabe en tradition for fællessang og fællesskab om sang og musik på Helsinge Bibliotek?" Sådan lyder invitationen fra Kulturskolen Gribskov til et startmøde på Helsinge Bibliotek onsdag 27. november kl. 17.

Alle er velkomne, uanset om man er vant til at synge, kun synger under bruseren, kan spille klaver, eller bare nyder sangen, når den synges sammen med andre. Biblioteket sørger for kaffe og kage.

I forbindelse med fællessang til Spil Dansk ugen 30. oktober med borgmester Anders Gerner, sagde flere af de fremmødte, at det gav gåsehud at synge sammen. Og det har nu inspireret til at skabe en tradition for meget mere fællessang og forhåbentlig 'gåsehudsoplevelser' på Helsinge Bibliotek.

Ambitionen er, at det første arrangement bliver at synge julen ind en gang i løbet af december.

Har man spørgsmål inden mødet, kan man kontakte afdelingsleder Susse Manthey Olsen på mail ssoer@gribskov.dk.

jesl