Jacob Sylvan kan udnævnes til international mester af Verdensskakforbundet FIDE. Pressefoto

Jacob Sylvan kan udnævnes til international mester af Verdensskakforbundet FIDE. Pressefoto

Jacob Sylvan international mester

Skak En af Skakklubben Nordkalottens stærkeste spillere Jacob Sylvan har netop scoret sin tredje og sidste IM-norm ved "8º Open Internacional Llucmajor" på Mallorca. Dermed kan han udnævnes til international mester af Verdensskakforbundet FIDE på den næste kongres, der afholdes i slutningen af juni i Baku i Aserbajdsjan.

Den 43-årige Nordkalot-spiller har tidligere scoret IM-normer ved "42 Obert Internacional Escacs Ciutat de Badalona" i Spanien i 2016 og i skakligaen i sæsonen 2016/17, og da han tidligere har haft 2.400 i rating, opfylder han nu de strenge krav til titlen.

”Det har været et par fantastiske måneder for Skakklubben Nordkalotten. I sidste måned scorede Kåre Kristensen sin sidste IM-norm, og nu er det så Jacob Sylvans tur. Klubben har aldrig selv forstret en international mester, og nu har vi på godt en måned fået to – det er imponerende,” fortæller en begejstret klubformand Martin Stampe Noer.

Der deltog 127 spillere i den store Open på Mallorca.

Kapp

Publiceret 24 June 2019 15:08

Kulturskole vil starte fællessang

arrangement "Har du lyst til at være med til at skabe en tradition for fællessang og fællesskab om sang og musik på Helsinge Bibliotek?" Sådan lyder invitationen fra Kulturskolen Gribskov til et startmøde på Helsinge Bibliotek onsdag 27. november kl. 17.

Alle er velkomne, uanset om man er vant til at synge, kun synger under bruseren, kan spille klaver, eller bare nyder sangen, når den synges sammen med andre. Biblioteket sørger for kaffe og kage.

I forbindelse med fællessang til Spil Dansk ugen 30. oktober med borgmester Anders Gerner, sagde flere af de fremmødte, at det gav gåsehud at synge sammen. Og det har nu inspireret til at skabe en tradition for meget mere fællessang og forhåbentlig 'gåsehudsoplevelser' på Helsinge Bibliotek.

Ambitionen er, at det første arrangement bliver at synge julen ind en gang i løbet af december.

Har man spørgsmål inden mødet, kan man kontakte afdelingsleder Susse Manthey Olsen på mail ssoer@gribskov.dk.

jesl