Hvad kan Skt. Helene Kapel i Tisvilde og andre døde kirker fortælle os her i 2019. Hør om dette i et foredrag i Tisvilde Bio. Pressefoto

Hvad kan Skt. Helene Kapel i Tisvilde og andre døde kirker fortælle os her i 2019. Hør om dette i et foredrag i Tisvilde Bio. Pressefoto

Hør om arven efter "døde" danske kirker

Foredrag Kom og hør foredraget, der har fået navnet 'Arven fra Skt. Helene Kapel i Tisvilde og andre døde kirker'. Foredraget er med Nils Engberg, og bliver afholdt tirsdag 25. juni kl. 19.30 i Tisvilde Bio.

"Vores gamle kirker er uden sammenligning den bedst bevarede middelalderlige kulturarv. I vore dage bliver der passet godt på kirkerne, så godt, at nogle mener, at hensynet til kulturarven står i vejen for en nyudvikling af Folkekirken. Hvad er mulighederne for en udvikling i respekt for kirkebygningerne og det historiske inventar og hvem bestemmer?," skriver Tisvilde Bio i en pressemeddelelse.

Den problematik sættes i perspektiv med et tilbageblik på et udvalg blandt de 456 ”døde” middelalderkirker eller ødekirker, som fagfolk betegner dem. Kirker er blevet nedlagt og nedrevet lige siden middelalderens begyndelse og helt frem til 1918. Da sejrede det syn på kirkerne som umistelig kulturarv, som gælder i dag.

Billetter til foredraget bestilles på www.tisvildebio.dk.

Kapp

Publiceret 24 June 2019 17:00

Kulturskole vil starte fællessang

arrangement "Har du lyst til at være med til at skabe en tradition for fællessang og fællesskab om sang og musik på Helsinge Bibliotek?" Sådan lyder invitationen fra Kulturskolen Gribskov til et startmøde på Helsinge Bibliotek onsdag 27. november kl. 17.

Alle er velkomne, uanset om man er vant til at synge, kun synger under bruseren, kan spille klaver, eller bare nyder sangen, når den synges sammen med andre. Biblioteket sørger for kaffe og kage.

I forbindelse med fællessang til Spil Dansk ugen 30. oktober med borgmester Anders Gerner, sagde flere af de fremmødte, at det gav gåsehud at synge sammen. Og det har nu inspireret til at skabe en tradition for meget mere fællessang og forhåbentlig 'gåsehudsoplevelser' på Helsinge Bibliotek.

Ambitionen er, at det første arrangement bliver at synge julen ind en gang i løbet af december.

Har man spørgsmål inden mødet, kan man kontakte afdelingsleder Susse Manthey Olsen på mail ssoer@gribskov.dk.

jesl