Frederiksværk Krisecenter har siden 1981 modtaget kvinder med deres børn, og får nu støtte af Soroptimisterne i Helsinge. Pressefoto

Frederiksværk Krisecenter har siden 1981 modtaget kvinder med deres børn, og får nu støtte af Soroptimisterne i Helsinge. Pressefoto

Soroptimisterne støtter børn på krisecenter

støtte Soroptimist Internationals lokalklub i Helsinge vil støtte indretning af et samtalerum og et aktivitetsrum på Frederiksværk Krisecenter for de børn, der har ophold med mor på krisecentret.

Rummene skal indrettes i et tidligere vaskehus, der er under ombygning.

"Krisecentret mangler midler til indretning af rummene med møbler, billeder m.m., og det er her, vi kommer ind i billedet," fortæller medlem af Soroptimist Internationals klub i Helsinge Birgitte Nyborg i en pressemeddelelse.

Soroptimist International er en international NGO med et verdensomspændende netværk af kvinder med lokale klubber i hele verden.

"Valget af Frederiksværk Krisecenter er helt i tråd med vores internationale tilhørsforhold og FN's verdensmål, som vi arbejder for. I det aktuelle projekt er det FN verdensmål nr. 5, ligestilling mellem kønnene, og herunder vold mod kvinder og børn," Fortæller Birgitte Nyborg.

Frederiksværk Krisecenter blev etableret af Kvinderådgivningen i Frederiksværk i 1981 og modtager i gennemsnit ca. 40 kvinder om året.

jesl

Publiceret 23 June 2019 11:30

Kulturskole vil starte fællessang

arrangement "Har du lyst til at være med til at skabe en tradition for fællessang og fællesskab om sang og musik på Helsinge Bibliotek?" Sådan lyder invitationen fra Kulturskolen Gribskov til et startmøde på Helsinge Bibliotek onsdag 27. november kl. 17.

Alle er velkomne, uanset om man er vant til at synge, kun synger under bruseren, kan spille klaver, eller bare nyder sangen, når den synges sammen med andre. Biblioteket sørger for kaffe og kage.

I forbindelse med fællessang til Spil Dansk ugen 30. oktober med borgmester Anders Gerner, sagde flere af de fremmødte, at det gav gåsehud at synge sammen. Og det har nu inspireret til at skabe en tradition for meget mere fællessang og forhåbentlig 'gåsehudsoplevelser' på Helsinge Bibliotek.

Ambitionen er, at det første arrangement bliver at synge julen ind en gang i løbet af december.

Har man spørgsmål inden mødet, kan man kontakte afdelingsleder Susse Manthey Olsen på mail ssoer@gribskov.dk.

jesl