Det gamle motortog fra Nordsjællands Veterantog kører fra Hillerød via Helsinge til sankthansaften i Tisvilde 23. juni. Pressefoto

Det gamle motortog fra Nordsjællands Veterantog kører fra Hillerød via Helsinge til sankthansaften i Tisvilde 23. juni. Pressefoto

Med veterantoget til sankthans i Tisvildeleje

Det gamle motortog kører fra Hillerød søndag 23. juni

arrangement Søndag 23. juni kan man komme med Nordsjællands Veterantog på en tur til sankthansaften i Tisvildeleje og opleve en af Danmarks smukkeste højtideligheder på en af Danmarks smukkeste strande, når bålet tændes, og heksen sendes til Bloksbjerg.

Stopper i Helsinge

Nordsjællands Veterantog tilbyder igen i år en tur med det gamle motortog fra 1954, hvor der fløjtes afgang på stationen i Hillerød.

Undervejs holder veterantoget i Helsinge, hvor nye passagerer kan stige på. Vel ankommet til Tisvilde går man i samlet flok ned til stranden.

Når de sidste sange er sunget, og bålet er brændt ned, går turen atter tilbage til Hillerød.

Undervejs kan der købes øl, sodavand, kaffe og te på toget.

Man kan se køreplanen og købe billetter på www.veterantoget.dk.

Der sælges billetter i begrænset omfang på toget, såfremt der ikke er udsolgt på forhånd.

jesl

Publiceret 20 June 2019 11:00

Kulturskole vil starte fællessang

arrangement "Har du lyst til at være med til at skabe en tradition for fællessang og fællesskab om sang og musik på Helsinge Bibliotek?" Sådan lyder invitationen fra Kulturskolen Gribskov til et startmøde på Helsinge Bibliotek onsdag 27. november kl. 17.

Alle er velkomne, uanset om man er vant til at synge, kun synger under bruseren, kan spille klaver, eller bare nyder sangen, når den synges sammen med andre. Biblioteket sørger for kaffe og kage.

I forbindelse med fællessang til Spil Dansk ugen 30. oktober med borgmester Anders Gerner, sagde flere af de fremmødte, at det gav gåsehud at synge sammen. Og det har nu inspireret til at skabe en tradition for meget mere fællessang og forhåbentlig 'gåsehudsoplevelser' på Helsinge Bibliotek.

Ambitionen er, at det første arrangement bliver at synge julen ind en gang i løbet af december.

Har man spørgsmål inden mødet, kan man kontakte afdelingsleder Susse Manthey Olsen på mail ssoer@gribskov.dk.

jesl