Modelfoto

Modelfoto sugariie - stock.adobe.com

Lions indsamler briller ved valget

donation Når man går til valgurnen til folketingsvalget 5. juni, kan man også donere sine brugte briller til Afrika. Lions klub Gribskov har opstillet indsamlingsboks ved valgstedet

"Vores brilleindsamlinger plejer at være populære - for eksempel indsamlede Lions-klubberne ved sidste valg mere end 51.000 par briller," siger klubbens præsident Esben Kaspersen i en pressemeddelelse.

Sendes til opmåling

Brillerne sendes til opmåling hos en af tre produktionsskoler, hvor de opmåles, påsættes styrke, kontrolleres og pakkes i plastpose.

Skolens elever sorterer briller, renser og måler dem op. De markeres med styrke og pakkes i kasser med 50 briller af samme styrke. Er brillerne kassable, tages glas ud, ligesom stel sorteres i metaller og plastik, hvorefter det hele sendes til genbrug.

Når Lions deler briller ud, er især Afrika og Latinamerika på modtagerlisten. Over 30.000 par briller forlader hvert år opmålingsstederne for at blive fragtet ud i den store verden.

På modtagerstedet sørger professionelle øjenlæger eller trænede frivillige for at screene de synshæmmede, så brillerne kommer til de rette brugere.

jesl

Publiceret 24 May 2019 14:00

Kulturskole vil starte fællessang

arrangement "Har du lyst til at være med til at skabe en tradition for fællessang og fællesskab om sang og musik på Helsinge Bibliotek?" Sådan lyder invitationen fra Kulturskolen Gribskov til et startmøde på Helsinge Bibliotek onsdag 27. november kl. 17.

Alle er velkomne, uanset om man er vant til at synge, kun synger under bruseren, kan spille klaver, eller bare nyder sangen, når den synges sammen med andre. Biblioteket sørger for kaffe og kage.

I forbindelse med fællessang til Spil Dansk ugen 30. oktober med borgmester Anders Gerner, sagde flere af de fremmødte, at det gav gåsehud at synge sammen. Og det har nu inspireret til at skabe en tradition for meget mere fællessang og forhåbentlig 'gåsehudsoplevelser' på Helsinge Bibliotek.

Ambitionen er, at det første arrangement bliver at synge julen ind en gang i løbet af december.

Har man spørgsmål inden mødet, kan man kontakte afdelingsleder Susse Manthey Olsen på mail ssoer@gribskov.dk.

jesl