Foreningerne inviterer Gribskov Kommunes børnehavebørn på udflugter til blandt andet gård, sø, skov og hav i denne uge. Pressefoto

Foreningerne inviterer Gribskov Kommunes børnehavebørn på udflugter til blandt andet gård, sø, skov og hav i denne uge. Pressefoto

Grøn uge med krible- krablerier for børn

natur Temaet er krible-krable, når Gribskovs frivillige foreninger byder på naturoplevelser for kommunens børnehavebørn 20.-29. maj og for familier lørdag 1. juni.

Foreningerne inviterer børnehavebørnene på udflugter til blandt andet gård, sø, skov og hav, hvor livet indfanges og nærstuderes med net og lup, og hvor børnene lærer at begå sig i naturen.

Samtidig lyder startskuddet også til sommerfugleprojektet 'Et vingeslag for Heatherhill', hvor kommunen i de kommende fem år vil overvåge sommerfugle og udføre naturplejeforsøg for at optimere forekomsten af sommerfuglenes foder- og værtsplanter i Heatherhill.

Familielørdag på stranden

Familier inviteres til Grøn Lørdag 1. juni kl. 11-15 på Gilleleje Havns øststrand.

Her vil en række af Gribskov Kommunes grønne foreninger og organisationer byde på gratis aktiviteter med temaet 'Grøn Mad', hvor man kan tilberede sin egen grønne frokost for en billig penge.

Det fulde program kan ses på www.gribskov.dk/grønlørdag.

jesl

Publiceret 22 May 2019 14:00

Kulturskole vil starte fællessang

arrangement "Har du lyst til at være med til at skabe en tradition for fællessang og fællesskab om sang og musik på Helsinge Bibliotek?" Sådan lyder invitationen fra Kulturskolen Gribskov til et startmøde på Helsinge Bibliotek onsdag 27. november kl. 17.

Alle er velkomne, uanset om man er vant til at synge, kun synger under bruseren, kan spille klaver, eller bare nyder sangen, når den synges sammen med andre. Biblioteket sørger for kaffe og kage.

I forbindelse med fællessang til Spil Dansk ugen 30. oktober med borgmester Anders Gerner, sagde flere af de fremmødte, at det gav gåsehud at synge sammen. Og det har nu inspireret til at skabe en tradition for meget mere fællessang og forhåbentlig 'gåsehudsoplevelser' på Helsinge Bibliotek.

Ambitionen er, at det første arrangement bliver at synge julen ind en gang i løbet af december.

Har man spørgsmål inden mødet, kan man kontakte afdelingsleder Susse Manthey Olsen på mail ssoer@gribskov.dk.

jesl