Melby Overdrev er den største hede på Sjælland. Fordi det er frit tilgængeligt, er det også sårbart. Det kan man høre mere om 12. maj. Pressefoto

Melby Overdrev er den største hede på Sjælland. Fordi det er frit tilgængeligt, er det også sårbart. Det kan man høre mere om 12. maj. Pressefoto

Lær naturperlen Melby Overdrev at kende

arrangement Søndag 12. maj kl. 10-12 kan man høre mere om den unikke naturperle Melby Overdrev med udgangspunkt ved den nye sorte motionshytte på Nyvej.

Her fortæller Luise Ekberg og Christian Glahder, Dansk Ornitologisk Forening Nordsjælland, Birgitte Benzon Bang,Danmarks Naturfredningsforening Halsnæs, og Anne Johannisson, Naturstyrelsen Nordsjælland om overdrevets historie, naturen, plejen, fugle, insekter og pattedyr, forstyrrelser, løse hunde og fremtiden.

Desuden arrangerer man småture rundt i området og har et fuglespil til børnene.

Melby Overdrev er den største hede på Sjælland. Her yngler mange sjældne fugle.

Der er også mange hugorme, flere arter af sommerfugle og mange planter, der er knyttet til åbne områder.

I Danmarks Naturkanon

Melby Overdrev blev fredet i 1930 og har været militært øvelsesområde i cirka 130 år indtil omkring år 2000.

Melby Overdrev blev i 2018 udpeget til et af 15 unikke naturområder i Danmarks Naturkanon.

jesl

Publiceret 11 May 2019 07:00

Kulturskole vil starte fællessang

arrangement "Har du lyst til at være med til at skabe en tradition for fællessang og fællesskab om sang og musik på Helsinge Bibliotek?" Sådan lyder invitationen fra Kulturskolen Gribskov til et startmøde på Helsinge Bibliotek onsdag 27. november kl. 17.

Alle er velkomne, uanset om man er vant til at synge, kun synger under bruseren, kan spille klaver, eller bare nyder sangen, når den synges sammen med andre. Biblioteket sørger for kaffe og kage.

I forbindelse med fællessang til Spil Dansk ugen 30. oktober med borgmester Anders Gerner, sagde flere af de fremmødte, at det gav gåsehud at synge sammen. Og det har nu inspireret til at skabe en tradition for meget mere fællessang og forhåbentlig 'gåsehudsoplevelser' på Helsinge Bibliotek.

Ambitionen er, at det første arrangement bliver at synge julen ind en gang i løbet af december.

Har man spørgsmål inden mødet, kan man kontakte afdelingsleder Susse Manthey Olsen på mail ssoer@gribskov.dk.

jesl