Det bliver et flot syn, når H-bådene stævner ud af Gilleleje Havn 11.-12. maj og dermed åbner sejlsæsonen. Pressefoto

Det bliver et flot syn, når H-bådene stævner ud af Gilleleje Havn 11.-12. maj og dermed åbner sejlsæsonen. Pressefoto

H-bådsstævne åbner sejlsæsonen i Gilleleje

sejlsport I weekenden 11.-12. maj lægger hav og bølger ud for Gilleleje Havn vand og vind til en sportslig begivenhed.

Her mødes nogle af Danmarks ihærdige sportssejlere i et ligastævne for H-både. Der kommer ca. 70 sejlere samt familie og venner til byen og stævnet.

Lokale træner ihærdigt

De indtil nu 23 tilmeldte både stævner ud af havnen for at dyste om de eftertragtede point til placering på ranglisten og udtagelsen til VM, der sejles i Medemblik i Holland i august.

Fra Gilleleje Seljklub deltager fire både og besætninger, så der er lagt op til lokal konkurrence om de bedste placeringer og præstationer blandt disse besætninger.

Der bliver trænet ihærdigt op til stævnet - en kold fornøjelse på denne tid, hvor både vind og vand stadig har meget lave temperaturer, lyder det fra Gilleleje Sejlklub.

Gilleleje Havn bidrager med bådpladser og teltpladser til overnatning på havneområdet, og en bred flok af frivillige står klar til at bemande sekretariat, dommerbåd, kabys, mærkebåde m.m.

jesl

Publiceret 10 May 2019 10:00

Kulturskole vil starte fællessang

arrangement "Har du lyst til at være med til at skabe en tradition for fællessang og fællesskab om sang og musik på Helsinge Bibliotek?" Sådan lyder invitationen fra Kulturskolen Gribskov til et startmøde på Helsinge Bibliotek onsdag 27. november kl. 17.

Alle er velkomne, uanset om man er vant til at synge, kun synger under bruseren, kan spille klaver, eller bare nyder sangen, når den synges sammen med andre. Biblioteket sørger for kaffe og kage.

I forbindelse med fællessang til Spil Dansk ugen 30. oktober med borgmester Anders Gerner, sagde flere af de fremmødte, at det gav gåsehud at synge sammen. Og det har nu inspireret til at skabe en tradition for meget mere fællessang og forhåbentlig 'gåsehudsoplevelser' på Helsinge Bibliotek.

Ambitionen er, at det første arrangement bliver at synge julen ind en gang i løbet af december.

Har man spørgsmål inden mødet, kan man kontakte afdelingsleder Susse Manthey Olsen på mail ssoer@gribskov.dk.

jesl