Så er der debatmøde om fremtidens landbrug. Det sker 11. maj i Helsinge. Pressefoto

Så er der debatmøde om fremtidens landbrug. Det sker 11. maj i Helsinge. Pressefoto

Kom og hør om landbrugets fremtid

Kom til debat om fremtidens landbrug 11. maj

Landbrug Så er der debat om fremtidens landbrug. Det er der 11. maj kl. 14.30 til cirka 17.30 på Kæderupvej 3 i Helsinge

"Vi står over for kæmpe udfordringer i forhold til landbrugets miljø-og klimabelastning, og samtidig skal der jo produceres fødevarer til os selv og en rimelig andel af verdensmarkedet," skriver coreenergy.dk, som står for debat-arrangementet.

"Et er dog sikkert, vi kan ikke fortsætte som nu, vi må finde nye måder at drive landbrug på, så vi minimerer miljø-og klimabelastningen. Spørgsmålet er hvordan? Vi har inviteret tre mænd, der hver kan kaste lys over dele af problematikken," skriver coreenergy.dk

De tre personer er Andreas de Neergaard, der er prodekan på Københavns Universitet. Han har gennem mange år forsket i udvikling af landbruget. Så er det Henrik Kuske Schou, der er næstformand i foreningen Frie bønder - Levende land. Han vil dele ud af sin viden og erfaringer om, hvad der skal til for at omlægge til et økologisk landbrug og hvilke udfordringer, der særligt kan være. Og endelig er det Christian Poll, der er miljø-, klima-, dyrevelfærd- og finansordfører og spidskandidat i Nordsjælland for Alternativet.

Publiceret 09 May 2019 07:00

Kulturskole vil starte fællessang

arrangement "Har du lyst til at være med til at skabe en tradition for fællessang og fællesskab om sang og musik på Helsinge Bibliotek?" Sådan lyder invitationen fra Kulturskolen Gribskov til et startmøde på Helsinge Bibliotek onsdag 27. november kl. 17.

Alle er velkomne, uanset om man er vant til at synge, kun synger under bruseren, kan spille klaver, eller bare nyder sangen, når den synges sammen med andre. Biblioteket sørger for kaffe og kage.

I forbindelse med fællessang til Spil Dansk ugen 30. oktober med borgmester Anders Gerner, sagde flere af de fremmødte, at det gav gåsehud at synge sammen. Og det har nu inspireret til at skabe en tradition for meget mere fællessang og forhåbentlig 'gåsehudsoplevelser' på Helsinge Bibliotek.

Ambitionen er, at det første arrangement bliver at synge julen ind en gang i løbet af december.

Har man spørgsmål inden mødet, kan man kontakte afdelingsleder Susse Manthey Olsen på mail ssoer@gribskov.dk.

jesl