Gilleleje Koret synger på museum

Koncert Søndag 12. maj kl. 15.00 og cirka 40 minutter frem vil Gilleleje Koret indtage Tegners Museums store klanglige rum.

Koret har øvet blandt de store hvide skulpturer på museet og fik derved en fornemmelse for den katedralagtige klang, der eksisterer i den store museumsbygning, som er bygget i beton. Hensigten var at forberede sig til den koncert Gilleleje Koret er inviteret til at holde søndag 12. maj. En komposition er skabt til lejligheden af korets leder Erling Bevensee, og bliver således uropført denne søndag. Værket har fået titlen ”KlangTegn” og bliver dermed Gilleleje Korets klanglige møde med Tegners skulpturer og rummets storhed. Blandt andre af korlederens kompositioner kan høres korsats fra Ouverturen til Gilleleje 43.

Sangen om Gribskov vil også være på programmet sammen med andre danske sange, som Sensommervise, Lyse nætter og God morgen lille land, som er komponeret af Carsten Mørch fra Gilleleje.

Der kræves normal museumsentre’ til koncerten.

Kapp

Publiceret 09 May 2019 14:00

Kulturskole vil starte fællessang

arrangement "Har du lyst til at være med til at skabe en tradition for fællessang og fællesskab om sang og musik på Helsinge Bibliotek?" Sådan lyder invitationen fra Kulturskolen Gribskov til et startmøde på Helsinge Bibliotek onsdag 27. november kl. 17.

Alle er velkomne, uanset om man er vant til at synge, kun synger under bruseren, kan spille klaver, eller bare nyder sangen, når den synges sammen med andre. Biblioteket sørger for kaffe og kage.

I forbindelse med fællessang til Spil Dansk ugen 30. oktober med borgmester Anders Gerner, sagde flere af de fremmødte, at det gav gåsehud at synge sammen. Og det har nu inspireret til at skabe en tradition for meget mere fællessang og forhåbentlig 'gåsehudsoplevelser' på Helsinge Bibliotek.

Ambitionen er, at det første arrangement bliver at synge julen ind en gang i løbet af december.

Har man spørgsmål inden mødet, kan man kontakte afdelingsleder Susse Manthey Olsen på mail ssoer@gribskov.dk.

jesl