Borgerne inviterers til møde i Tinghuset i Helsinge 30. april og komme med ideer til indholdet i det fremtidige kulturhus. Foto: Per S. Hansen

Borgerne inviterers til møde i Tinghuset i Helsinge 30. april og komme med ideer til indholdet i det fremtidige kulturhus. Foto: Per S. Hansen

DEBAT: Er politikerne i Gribskov Kommune stokdøve?

Af
Gitte-Marie Michelsen

Egebakken 14

Helsinge

Debat Nu kommer der et forslag om at flytte biblioteket ind i Helsinge til Tinghuset og et møde om, hvad huset skal bruges til.

Der bliver nævnt en hel lang række forslag. Hvorfor så overhovedet møde op denne gang?

Det ser jo ud til politikerne alligevel bare kører i deres eget spor med skyklapper på og har bestemt hvem, der skal råde over Tinghuset.

Vi har allerede en gang været samlet og kommet med ideer til, hvad vi gerne vil bruge Tinghuset til, trods adskillige benspænd for det arbejde!

Der er sendt et forslag til byrådet fra en gruppe dybt engagerede mennesker, der foreslår at Tinghuset skal skabe en ramme om åbne kulturelle og kunstneriske arrangementer og aktiviteter, etableret og gennemført af Helsinge og omegns borgere, og at fungere som et åbent kulturelt mødested for kommunens borgere.

Der er et borgerdrevet forslag om at gøre Tinghuset til borgerhus med kulturelt henblik. Det har i følge kommunens egen hjemmeside fået 61 stemmer.

Der er et andet forslag om at flytte biblioteket ind i byen. Det har kun fået en eneste stemme!!! Taler det ikke for sig selv?

Man taler om at styrke kulturen i Helsinge. Kunstværkstederne, der lå på Møllestien, som kunne have været med til at styrke kulturlivet i Helsinge, har man sendt helt ud af byen!

Er alle de fine ord om samskabelse varm luft? Lytter man overhovedet til hvad borgerne siger, eller er initiativer, der kommer "i utide" uønskede og besværlige?

Det er som om, politikerne udelukkende lytter til hvad, de selv siger og lider af udpræget hang til at kontrollere alle initiativer, der ikke lige kommer fra dem selv.

For jeg føler mig kørt over af den gravko, borgmesteren lovede, jeg kunne få lov at låne, hvis jeg og nogle borgere havde brug for den til en god ide.

Kulturelle foreninger mangler egnede lokaler i Helsinge.

Hvor skal foreningerne være, hvis huset bliver fyldt op med bøger? Hvad med forpligtelsen til at have et skolebibliotek?

Skal skolebørnene så gå ned i Tinghuset? Muligheden for kunstudstillinger forringes desuden, når vægpladsen optages af bogreoler.

Det er vist heller ikke så vældig længe siden, at hele komplekset med skole, bibliotek og svømmehal blev bygget, under stor ståhej. Hvad er der i vejen med det fine byggeri?

Tænk hvis man gjorde sig den ulejlighed at finde ud af, hvad de kulturelle folkeoplysende foreninger gerne vil og har behov for, frem for at tro, gætte og pleje egne interesser.

Tænk hvis man støttede de eksisterende kulturelle foreninger og gav dem et sted, hvor de kunne trives og i fællesskab være drivkraft for det kulturelle liv i Helsinge i lighed med det Gamle Posthus i Gilleleje.

Måske kan foreningerne få plads, der hvor biblioteket ligger nu, eller i det gamle rådhus, når et nyt er bygget?

Eller skal alle de lokaler så også stå tomme indtil politikerne ad åre får diskuteret sig frem til hvad, der skal ske med de lokaler?

Er det så underligt, at en stor del af Helsinges 8300 borger ryster opgivende på hovedet, mister lysten til at engagere sig, og kører alle mulige andre steder hen?

Publiceret 03 May 2019 16:00

Kulturskole vil starte fællessang

arrangement "Har du lyst til at være med til at skabe en tradition for fællessang og fællesskab om sang og musik på Helsinge Bibliotek?" Sådan lyder invitationen fra Kulturskolen Gribskov til et startmøde på Helsinge Bibliotek onsdag 27. november kl. 17.

Alle er velkomne, uanset om man er vant til at synge, kun synger under bruseren, kan spille klaver, eller bare nyder sangen, når den synges sammen med andre. Biblioteket sørger for kaffe og kage.

I forbindelse med fællessang til Spil Dansk ugen 30. oktober med borgmester Anders Gerner, sagde flere af de fremmødte, at det gav gåsehud at synge sammen. Og det har nu inspireret til at skabe en tradition for meget mere fællessang og forhåbentlig 'gåsehudsoplevelser' på Helsinge Bibliotek.

Ambitionen er, at det første arrangement bliver at synge julen ind en gang i løbet af december.

Har man spørgsmål inden mødet, kan man kontakte afdelingsleder Susse Manthey Olsen på mail ssoer@gribskov.dk.

jesl