"Da jeg blev klar over, at Yvette var seriøs med sin forespørgsel, så slog jeg til,” forklarer Jeanette Jørgensen. Den 1. marts overtager Yvette May Wilbur (tv.) butikken.

'Er din butik til salg?': Jeanette siger farvel efter 25 år

Egentlig havde Jeanette Jørgensen ingen planer om at sælge garnbutikken. Men en dag kiggede Yvette May Wilbur forbi

Af
Mikkel Bækgaard (tekst og foto)

ejerskifte Første marts er det 25 år siden, Jeanette Jørgensen første gang slog dørene op til Stof og Garn i Gilleleje. Men hun når lige præcis ikke at fejre jubilæet i butikken, for 9. februar slår hun selv butiksdøren op for sidste gang.

Men heldigvis for kreative syersker og strikke-entusiaster er det ikke slut med stof, garn og strikkepinde i Gilleleje. Første marts genåbner butikken nemlig under navnet May Garn med en ny håndarbejdende indehaver.

“Jeg havde egentlig slet ikke planlagt, at jeg nu skulle sælge butikken og trække mig tilbage for at gå på pension. Jeg er kun 62, så jeg regnede egentlig med at køre butikken videre i flere år - også selvom min mand er på vej på pension,” fortæller Jeanette Jørgensen.

Butikken har kørt godt, fortæller hun. Samtidig har hun oplevet, at interessen for håndarbejde og strik har været stigende de senere år, hvilket Jeanette Jørgensen har nydt godt af. Og selv i en tid med nethandel er mange kunder - nogle endda langvejs fra - kommet forbi butikken for at købe ind, hente inspiration og måske få hjælp til en strikkeopskrift.

Men en dag kom en 53-årig kvinde ind i butikken, og så gik det pludselig stærkt - også selvom kvinden Yvette May Wilbur gik igen og kom tilbage et par dage senere.

“Jeg var gået ned for at spørge Jeanette, om butikken var til salg. Men den dag, jeg kom ind, var butikken helt fuld. Så jeg måtte vente et par dage og finde en dag, vi kunne tale uforstyrret,” fortæller Yvette Mau Wilbur, som Ugeposten møder en fredag formiddag i butikken i Gilleleje sammen med Jeanette Jørgensen.

Inspireret af Kim Larsen

Yvette Mau Wilbur havde nemlig brug for at lave noget nyt i sit liv. Hun har arbejdet i mange år som socialpædagog, bl.a. på Jobcentret i Hillerød, men var efterhånden træt af omstruktureringer og nedskæringer - og hun har samtidig altid været bidt af en gal strikkedame.

“Jeg tror, jeg har strikket, siden jeg var 8-9 år. Og da jeg så begyndte at overveje, hvad jeg ville med mit liv, så var det oplagt for mig at købe en garnforretning. Jeg blev også inspireret af Kim Larsen, der på et tidspunkt sagde, at han ikke havde spildt et øjeblik af sit liv. Det gjorde et stort indtryk på mig. Jeg ville heller ikke spilde mit liv,” fortæller hun.

Samtidig tænlte Yvette Mau Wilbur, at Jeanette Jørgensen nærmede sig pensionsalderen og derfor måske var interesseret i at sælge. Yvette selv er kommet i butikken gennem flere år - først som sommerhusejer i Gilleleje og de sidste toogethalvt år som Gilleleje-borger. Men faktisk havde de to aldrig talt sammen. Ikke før den dag, Yvette gik ind i butikken og spurgte, om den var til salg.

Tid til børnebørn

Til salg var butikken som bekendt ikke, men det blev den hurtigt, da de to strikke-elskende kvinder begyndte at tale mere seriøst sammen.

“Jeg har flere børnebørn, og dem vil jeg rigtigt gerne have mere tid til. Så da jeg blev klar over, at Yvette var seriøs med sin forespørgsel, så slog jeg til,” forklarer Jeanette Jørgensen, der nu glæder sig til sit nye liv som pensionist, efter hun har sidste åbningsdag 9. februar.

Strikkeriet bliver dog ikke lagt på hylden, for Jeanette Jørgensen regner med at lancere en facebook-side og en blog om strik under navnet ‘Strik Amoc’. Samtidig vil hun fortsat udvikle strikkeopskrifter, som hun regner med at sælge online.

Publiceret 30 January 2019 11:30