Hvad kan man bruge Helsinge gadekær til om vinteren? Det spørgsmål stiller Conny Nielsen.

Hvad kan man bruge Helsinge gadekær til om vinteren? Det spørgsmål stiller Conny Nielsen. Nana Reimers /

Skal gadekæret laves om til skøjtebane?

Af
Jeppe Hekov

dybfrossent Hvordan får man mere liv i Helsinges gågade? Det spørgsmål har læsere i debatindlæg stillet igen og igen.

Hos Gadekærforeningen har man længe lagt hovedet i blød, og formand Conny Nielsen har nu et helt konkret forslag til, hvad der kan være med til at skabe en levende bymidte: Gadekæret skal om vinteren laves om til en skøjtebane.

"I de gode gamle dage kunne man løbe på skøjter på gadekæret. Det kunne være rigtig fedt, hvis vi kunne genoplive det. Det vil give noget hygge og fællesskab, at man kan tage derned og stå på skøjter og købe lidt varmt at drikke," siger hun og fortsætter:

"Det er ikke kun for de små. Det er også for de unge og vokse. Det kunne samle hele byen."

Kender du nogen?

Endnu er ideen om en skøjtebane stadig kun på idé-stadiet. Conny Nielsen ved endnu ikke, hvordan det rent praktisk ville kunne lade sig gøre. Her håber hun også, at lokalsamfundet vil stimle sammen.

"Det kan være, at der er nogen, der kender nogen. Måske sidder der en entreprenør derude, der ved præcis, hvordan man skal gribe det an. Jeg ved heller ikke, hvad det koster, men drømmen er at vi kan få samlet penge ind, så banen kan komme op at stå i januar," siger hun.

Idéen med skøjtebanen er også et modsvar til de mange kritiske tunger, der beskylder de lokale butikker og erhvervsdrivende for ikke at gøre nok for bymidten.

"Vi får ofte skudt i skoene, at vi ikke gør nok for at skabe liv. Jeg kan kun sige, at vi arbejder på fuld tryk hele tiden. Men vi bliver konstant mødt af negativitet. Bare se på juleoppyntningen. Det er nok kommunen, der betaler for det, lyder det ofte. Men nej, det er de erhvervsdrivende, der sørger for, at byen ser hyggelig ud."

"Sådan er det med meget. Lige meget hvad vi gør, synes nogle folk, at byen står stille. Men se på parkeringspladserne. De er altid godt fyldte. Folk går bare ikke i gågaden, de er inde i butikkerne."

"Det er heller ikke nødvendigvis en skøjtebane, vi skal lave. Det kan være alt muligt. Nu kaster vi bolden op, og så kan folk melde tilbage, hvad de synes," siger Conny Nielsen.

Har du nogle input til en mulig skøjtebane, kan du skrive til Conny Nielsen på info@troldeshop.com.

Publiceret 30 November 2018 11:38

Shamanisme på posthuset

FOREDRAG Shamanisme er fra gammel tid en mulighed for at komme i kontakt med dyr, planter, himlen og jorden, og det kommer Simon Simonsen og fortæller om på Det Gamle Posthus i Gilleleje mandag 28. oktober kl. 19.00-21.30. Der er gratis adgang for medlemmer af foreningen AlterNaturligVis - ellers koster det 100 kr.

Shamanisme er udbredt over det meste af jorden, og i nyere tid kan Shamanisme bruges til heling af fysiske problemer og hjælpe det enkelte menneske med psykiske ubehag. En af grundpillerne i Shamanismen er trommen. Når man trommer, opstår der en vibration som går ind og balancerer forskellige dele af kroppen og lukker andre lyde ude.

Simon Simonsen har stået i lære som Shaman hos Anette Høst, Scandinavian Center for Shamanic Studies.

nici