Omkring 200 børn er kommet i skole i den lille landsby. Lokale kvinder herfra bidrager til projektet med blandt andet en udstilling på lørdag. Foto: Lone Roslev

Omkring 200 børn er kommet i skole i den lille landsby. Lokale kvinder herfra bidrager til projektet med blandt andet en udstilling på lørdag. Foto: Lone Roslev

Udstilling:

Postkort bliver til skolemøbler i Kenya

Fotoudstilling: Helsinge Soroptimistklub har fernisering på en ny udstilling af fotograf Lone Roslev, der viser billeder fra Masai Mara området i Kenya.
Helsinge Soroptimistklub støtter masaiernes lokale skole ved salg af dobbelte postkort med motiver fra dette område.
Skolen i Mara Rienta har masaierne selv bygget, men mangler hjælp til inventar og drift, som møbler, tavler, papir bøger osv.
Penge til skolebygningen har masaierne rejst ved at invitere turister ind i deres fattige, men smukke verden af landsbyer og lerklinede huse, som bygges af kvinderne.
200 børn går på skolen, som de kommer til ved at krydse en stor slette, en ikke ufarlig vej, da mange hvert år dræbes af de vilde dyr, der lever der.
Den dygtige amatørfotograf Lone Roslev, medlem af foreningen, har besøgt området, og tog en stor mængde billeder, som hun efterfølgende skænkede til foreningen, der fremstillede dobbelte postkort.
Ved salg af disse lykkedes det sidste år kort før jul at frembringe et overskud, der gik til inventar i to skoleklasserne. Og pengestrømmet er organiseret på en sådan måde, at først når inventaret er indkøbt, kommer pengene og dermed er der garanti for, at penge virkelig går til det øremærkede formål.
Foreningen håber selvfølgelig at projektet kan fortsætte i 2015, blandt andet ved fortsat salg af kort og forhåbentlig ved salg af Lone Roslevs store indrammede billeder og tryk på lærred som kan ses på udstillingen.
SI Helsinge er en del af den verdensomspændende NGO-organisation Soroptimist International, som arbejder på at fremme og forbedre livet for kvinder og børn. Alle indsamlede midler går ubeskåret til projektet. Læs mere på www.soroptimist.dk.
Ved ferniseringen kan man høre meget mere om projektet og masaiernes verden, ligesom der også bydes på et lille traktement. Indgangene er markeret med kenyanske flag. lp
Fernisering
Lørdag 31/1 kl. 11-15
Kulturhuset
Skolegade 43
Helsinge

Da Lone Roslev besøgte Kenya fik hun en på opleveren på tæt hold.

Da Lone Roslev besøgte Kenya fik hun en på opleveren på tæt hold.

Med sådan en kat i trætoppen er det ikke uden risiko børnene går til skolen hen over sletten.

Med sådan en kat i trætoppen er det ikke uden risiko børnene går til skolen hen over sletten.

Publiceret 29 January 2015 07:00

Shamanisme på posthuset

FOREDRAG Shamanisme er fra gammel tid en mulighed for at komme i kontakt med dyr, planter, himlen og jorden, og det kommer Simon Simonsen og fortæller om på Det Gamle Posthus i Gilleleje mandag 28. oktober kl. 19.00-21.30. Der er gratis adgang for medlemmer af foreningen AlterNaturligVis - ellers koster det 100 kr.

Shamanisme er udbredt over det meste af jorden, og i nyere tid kan Shamanisme bruges til heling af fysiske problemer og hjælpe det enkelte menneske med psykiske ubehag. En af grundpillerne i Shamanismen er trommen. Når man trommer, opstår der en vibration som går ind og balancerer forskellige dele af kroppen og lukker andre lyde ude.

Simon Simonsen har stået i lære som Shaman hos Anette Høst, Scandinavian Center for Shamanic Studies.

nici