Så er der julefest i biografen

Jul Lørdag 7. december klokken 11.00 til 14.00 er der god gammeldags julefest i Tisvilde Bio for alle børn og deres forældre. Det er Integrationsgruppen i Helsinge, der indbyder børn af flygtningefamilier og familiesammenførte til en traditionel dansk julesammenkomst. Derfor er også børn med dansk baggrund meget velkommen.

Og hvad hører med til en hyggelig sammenkomst for børn op til julen? En dejlig duft af gran, lys, ler, lim, brune kager, julestjerner, glanspapir og glade børn, der laver musestiger og andre enkle ting, mens de voksne forsøger sig med hjerter, kræmmerhuse og stjerner. Det er ren fryd, skriver Integrationsgruppen i Helsinge i en pressemeddelelse.

Imens der arbejdes, spiller John Kofoed på sin guitar, og man synger julesangene, som efterhånden både børn og voksne genkender. Højdepunktet er risengrøden med smørklat og kanelsukker og udlevering af godteposer, som børnene får, inden de går ind og sætter sig i biografen og venter på at se film. Pladsen er begrænset, så tilmelding er nødvendigt til alette.reventlow@gmail.com.

Publiceret 02 December 2019 14:00

Julekoncert i Helsinge kirke

Jul For første gang nogensinde bliver der afholdt julekoncert i Helsinge Kirke. Det sker 7. december klokken 15.

Initiativet er kommet fra nogle af kirkens medarbejdere, og de lover, at deltagerne garanteret er i julehumør, når de går hjem efter arrangementet. Eftermiddagen er planlagt således, at der er julemusik for alle generationer. Julesalmerne er valgt af kendte borgere i Helsinge, og de fortæller inden salmerne synges, hvorfor netop denne salme er deres favorit, blandt alle julens mange smukke melodier.

Kirkens organist Henrik Carlsen spiller på kirkens orgel således, at deltagerne kan synge med på de valgte julesalmer. Ind imellem synger Purnima Ortved nogle af de sange, hun har fremført i kirken i løbet af året blandet med kendte julesange. Hun bliver akkompagneret af kirkens kordegn Leif Hauge Christensen på keyboard.

Arrangementet er gratis.