Vokalensemblet Musica Ficta og Kottos Ensemble under ledelse af Bo Holten opfører Händels Messias. Pressefoto

Vokalensemblet Musica Ficta og Kottos Ensemble under ledelse af Bo Holten opfører Händels Messias. Pressefoto

Händels Messias i en ny og let version

koncert Vokalensemblet Musica Ficta og Kottos Ensemble under ledelse af Bo Holten genopsætter søndag 8. december kl. 15 deres anmelderroste udgave af Händels udødelige mesterværk i Blistrup Kirke.

Händels store mesterværk Messias har været gennem flere epoker af dogmer: I mange år mente man, at værket skulle opføres for stort symfoniorkester, 100-mands kor og operasolister, men de seneste par årtier har man søgt, hvad man kalder en 'original baroklyd' med instrumenter fra perioden og en lille og let besætning både på instrument- og vokal-delen. Netop med værkets essens for øje, besluttede dirigent Bo Holten og accordeonist Bjarke Mogensen i 2015, at de ville noget helt nyt med dette udødelige mesterværk, nemlig en opførelse for Bjarke Morgens folkemusikensemble Kottos, og de kun otte sangere i Musica Ficta, som skulle synge både kor og arier.

De to ensembler opfører koncerterne i december 2019, og søndag 8. december kan man høre Händels 'Messias' i Blistrup Kirke. Læs mere på blistrupkirke.dk og billetter á 150 kr. kan købes på billetto.dk .

gs

Publiceret 01 December 2019 11:30

Julekoncert i Helsinge kirke

Jul For første gang nogensinde bliver der afholdt julekoncert i Helsinge Kirke. Det sker 7. december klokken 15.

Initiativet er kommet fra nogle af kirkens medarbejdere, og de lover, at deltagerne garanteret er i julehumør, når de går hjem efter arrangementet. Eftermiddagen er planlagt således, at der er julemusik for alle generationer. Julesalmerne er valgt af kendte borgere i Helsinge, og de fortæller inden salmerne synges, hvorfor netop denne salme er deres favorit, blandt alle julens mange smukke melodier.

Kirkens organist Henrik Carlsen spiller på kirkens orgel således, at deltagerne kan synge med på de valgte julesalmer. Ind imellem synger Purnima Ortved nogle af de sange, hun har fremført i kirken i løbet af året blandet med kendte julesange. Hun bliver akkompagneret af kirkens kordegn Leif Hauge Christensen på keyboard.

Arrangementet er gratis.