Kommunen overgiver boliger til Altiden. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Kommunen overgiver boliger til Altiden. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Debat: Borgmester, gør Gribskov Kommune til en 'skattely'-fri Kommune

Af
Kjell Nilsson

Skovduevej 12

3120 Dronningmølle

Debat Kære Anders Gerner Frost,

Årligt betaler kommunerne tilsammen 87 milliarder kroner til leverandører. Som lokalpolitiker kan du tage ansvar for, at disse penge ikke ender i skattely.

Når vi som kommune siger nej til virksomheder med penge i skattely, sender vi et stærkt signal til kommunens borgere om, at vi bruger deres skattekroner ansvarligt, vi skaber en mere fair konkurrence for små, lokale virksomheder, og vi påvirker hele den globale dagsorden om skattely.

Skriv under på et charter med Oxfam IBIS

Som kommune kan vi sige nej til skattely ved at skrive under på et charter med Oxfam IBIS. Ad den vej forpligter vi os selv til at stille krav om ansvarlig skattepolitik og gennemsigtighed til de virksomheder, vi indgår kontrakter med. Det kan Gribskov Kommune gøre gennem jeres indkøbs- og investeringspolitik – og inden for rammerne af kommunalfuldmagten og lovgivningen.

Skattely er måske ikke ulovligt i Danmark og i EU - men skatteundragelse og medvirken til skatteundragelse er! Lad os hjælpes ad med at sørge for, at vore borgeres penge ikke ryger i skattely.

11 kommuner inklusive Halsnæs Kommune og Region Hovedstaden har skrevet under!

Publiceret 01 December 2019 07:00

Julekoncert i Helsinge kirke

Jul For første gang nogensinde bliver der afholdt julekoncert i Helsinge Kirke. Det sker 7. december klokken 15.

Initiativet er kommet fra nogle af kirkens medarbejdere, og de lover, at deltagerne garanteret er i julehumør, når de går hjem efter arrangementet. Eftermiddagen er planlagt således, at der er julemusik for alle generationer. Julesalmerne er valgt af kendte borgere i Helsinge, og de fortæller inden salmerne synges, hvorfor netop denne salme er deres favorit, blandt alle julens mange smukke melodier.

Kirkens organist Henrik Carlsen spiller på kirkens orgel således, at deltagerne kan synge med på de valgte julesalmer. Ind imellem synger Purnima Ortved nogle af de sange, hun har fremført i kirken i løbet af året blandet med kendte julesange. Hun bliver akkompagneret af kirkens kordegn Leif Hauge Christensen på keyboard.

Arrangementet er gratis.