Hør Thomas Heilmann fortælle om den danske guldalderjazz.

Hør Thomas Heilmann fortælle om den danske guldalderjazz.

Hør og se dansk guldalderjazz

musikalt Jazzen kom til Danmark i midten af 1920'erne, og i 1930'erne og ind i 2. verdenskrig opstod der en så frugtbar periode for jazzmusikken, at man senere har kaldt perioden for Dansk Guldalder Jazz.

Jazzen var i denne periode ungdommens musik og blev også brugt som populær dansemusik.

Thomas Heilmann, lektor og forfatter til en bog om Billie Holiday, har også i en årrække lavet radioudsendelser og foredrag om Count Basie, Duke Ellington, pianisterne, saxofonisterne, sangerinderne, sangerne, dansk jazz, nordisk jazz og meget andet.

Tirsdag den 3. december vil han fortælle om den danske guldalderjazz. Der bliver lejlighed til at se og høre musikere og orkesterledere som Erik Tuxen, Kai Ewans, Leo Mathisen, Svend Asmussen, Børge Roger Henrichsen og mange flere.

Aftenen bliver både for syn og hørelse, idet der fortrinsvis bliver anvendt materiale fra film og TV.

Foredraget foregår 3. december klokken 19.30-21.30 i Kulturhavnen i Gilleleje. Entre 80 kr. Tilmelding på gribskovfu.nemtilmeld.dk.

Publiceret 30 November 2019 11:30

Julekoncert i Helsinge kirke

Jul For første gang nogensinde bliver der afholdt julekoncert i Helsinge Kirke. Det sker 7. december klokken 15.

Initiativet er kommet fra nogle af kirkens medarbejdere, og de lover, at deltagerne garanteret er i julehumør, når de går hjem efter arrangementet. Eftermiddagen er planlagt således, at der er julemusik for alle generationer. Julesalmerne er valgt af kendte borgere i Helsinge, og de fortæller inden salmerne synges, hvorfor netop denne salme er deres favorit, blandt alle julens mange smukke melodier.

Kirkens organist Henrik Carlsen spiller på kirkens orgel således, at deltagerne kan synge med på de valgte julesalmer. Ind imellem synger Purnima Ortved nogle af de sange, hun har fremført i kirken i løbet af året blandet med kendte julesange. Hun bliver akkompagneret af kirkens kordegn Leif Hauge Christensen på keyboard.

Arrangementet er gratis.