Holdet bag projektet Unge på Kanten i Helsinge får taget billede med justitsministeren. Fra venstre: socialrådgiver Carina Nørgaard Meister, kontaktperson Thomas Hagen Møllenberg, socialrådgiver Mirvat Ahmad, justitsminister Nick Hækkerup og kontaktperson Jacob Antonius Worm Reinhardt. Foto: Mads Nørgaard-Larsen

Holdet bag projektet Unge på Kanten i Helsinge får taget billede med justitsministeren. Fra venstre: socialrådgiver Carina Nørgaard Meister, kontaktperson Thomas Hagen Møllenberg, socialrådgiver Mirvat Ahmad, justitsminister Nick Hækkerup og kontaktperson Jacob Antonius Worm Reinhardt. Foto: Mads Nørgaard-Larsen

Unge på kanten får 'flot andenplads'

Projektet Unge på Kanten i Helsinge var nomineret til Den Kriminalpræventive Pris 2019, men Gribskov-teamet måtte se sig slået på målstregen

Af
Benjamin Garne Jakobsen

prisuddeling Close but no cigar.

Sådan føltes det for Niels Buhl Axelsen og hans team af to socialrådgivere og to kontaktpersoner, da deres projekt ‘Unge på Kanten i Helsinge’ tirsdag eftermiddag blev slået på målstregen ved uddelingen af Det Kriminalpræventive Råds årlige pris.

“Lad os sige, at vi fik en flot andenplads. Vi havde da håbet på at vinde og sat snuden op efter det, men det er jo en sejr i selv at være her til uddelingen som en af de tre nominerede,” siger Niels Buhl Axelsen, der er Teamleder i Gribskov Kommunes Familie- og Ungeindsats.

Prisen, som blev overrakt af justitsminister Nick Hækkerup og beløb på 50.000 kroner, gik til Foreningen Fisken, som arbejder med at skabe meningsfulde fællesskaber for unge på Vesterbro i København. Det valg overraskede ikke Niels Buhl Axelsen, som kort inden prisuddelingen havde udpeget Fisken som forhåndsfavorit blandt de tre nominerede, som også talte et projekt fra Skanderborg om digital dannelse af unge.

“Foreningen Fisken bruger mange frivillige, og det er nok noget af det, som har givet dem plusser i juryens bog i forhold til os,” lyder vurderingen fra Gribskov-teamlederen.

I sin tale til de nominerede nævnte justitsministeren, at han blandt andet var mødt frem for at hylde den slags tiltag, som ikke kan måles og vejes, men som ikke desto mindre er af afgørende betydning for samfundet.

Unge på Kanten i Helsinge er en af den slags projekter. Siden starten af 2018 er det lykkedes teamet at aktivere en gruppe på otte 14-årige drenge i meningsfyldte aktiviteter og forhindre dem i at havne i kriminelle løbebaner.

For at understrege sine fire medarbejderes flotte indsats trak Niels Buhl Axelsen dem til side efter prisuddelingen for at overrække dem fire blomsterbuketter, som han selv havde medbragt.

Publiceret 29 November 2019 16:00

Julekoncert i Helsinge kirke

Jul For første gang nogensinde bliver der afholdt julekoncert i Helsinge Kirke. Det sker 7. december klokken 15.

Initiativet er kommet fra nogle af kirkens medarbejdere, og de lover, at deltagerne garanteret er i julehumør, når de går hjem efter arrangementet. Eftermiddagen er planlagt således, at der er julemusik for alle generationer. Julesalmerne er valgt af kendte borgere i Helsinge, og de fortæller inden salmerne synges, hvorfor netop denne salme er deres favorit, blandt alle julens mange smukke melodier.

Kirkens organist Henrik Carlsen spiller på kirkens orgel således, at deltagerne kan synge med på de valgte julesalmer. Ind imellem synger Purnima Ortved nogle af de sange, hun har fremført i kirken i løbet af året blandet med kendte julesange. Hun bliver akkompagneret af kirkens kordegn Leif Hauge Christensen på keyboard.

Arrangementet er gratis.